İYİ Partili Hasan Mert Çakmak Kayserililere 'esnafına sahip çık' çağrısı yaptı

İYİ Partili Hasan Mert Çakmak Kayserililere

İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Mert Çakmak, esnafın yeteri kadar desteklenmediğini belirterek vatandaşların esnaf yerine zincir marketleri tercih etmesinden şikayet etti.

İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Mert Çakmak, esnafın problemleri hakkında açıklamalarda bulundu. İYİ Partili Çakmak; "Pandemi nedeniyle esnafımızın işleri durma noktasına geldi, yasakların kalkmasına rağmen bir türlü düzelemedi ve maalesef destek alamadılar. Hükümet sürekli destek verdiğini açıklıyor ama nedense kimse alamıyor sürekli sahalardayız, yüz esnaf geziyorsak bir tanesi devletin verdiği destekten zor bela yararlanabilmiş. Esnaf nefes alamıyor özellikle küçük esnaf bu ekonomik buhrana dayanamayıp kepenk indiriyor dün dükkan açan bügün devrediyor" dedi. 

Esnafın yaşadığı bir diğer problemin vatandaşın küçük esnaflar yerine zincir marketleri tercih etmesi olduğuna değinen Çakmak, "Zincir mağzalar esnafın işini durduruyor, her 50 metrede zincir mağazalar var ve çok ucuza satış yapıyorlar. Bu anlamda kendi esnafımıza destek çıkmalıyız. Her taraftan sahipsiz kalan esnafımızın batmasını önlemeli ve devlet olarak gerekli şekilde destek sağlamalıyız. Çoğu esnaf kazanç sağlamadan günü kapatırken zincirler zenginliğine zenginlik katmaya, devam ediyor, yasak esnafa var iken zincirlere olmadığı gibi destekte aynı yöntem ile ilerledi. Biz İYİ Parti olarak esnafımızın yanındayız ve sesleri olmaya devam edeceğiz, 'esnafına sahip çık Kayseri' çağrısını buradan yapıyorum." şeklinde konuştu.

 

 

Haber: Rabia Bahçeci