İYİ Partili Çakmak SMA hastalarının taleplerini vekillere iletti

İYİ Partili Çakmak SMA hastalarının taleplerini vekillere iletti

İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkan Yardımcısı ve En Genç Divan Üyesi Hasan Mert Çakmak SMA hastalığıyla mücadele eden  ailelerinin taleplerini İYİ Parti milletvekilerine iletti.

İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Mert Çakmak SMA hastalığıyla mücadele eden 73 ailenin sosyal medya canlı yayınlarına katılarak destek olduğunu belirtirken, konuyu İYİ Parti milletvekillerine taşıyıp çözüm istediğini açıkladı. 

Konuya ilişkin açıklama yapan İyi Partili Çakmak şunları kaydetti; 

"Son gunlerde maalesef  SMA hastalığı artmış aileler ne yapacağını şaşırmış durumda. Bize düşen elimizden ne geliyorsa yapmak. Bugüne kadar 73 aile ile canlı yayın gerçekleştirdim. Her biri perişan devletten herhangi bir destek alamamanın üzüntüsü içerisindeler. Türkiye'deki kullanılan ilaçlar bu hastalığı durdurmuyor, yavaşlatıyor. Bu ailelerin çocuklarını tedavi ettirebilmesi için yurt dışına gitmeleri gerekiyor.

Maalesef birde şöyle bir gerçek var bu hastalığın ilacı dünyanın en pahalı ilacı 23 milyon tl tutuyor masraflar. 

Her akşam elimden geldiğince canlı yayınlara konuk olup destek veriyorum ama bu iş on binlerce insanin destek vermesiyle anca çözülür.

80'e yakın kampanyasını tamamlayan bebekler var vatandaşın 5-10 tl desteğiyle bitirmiş durumda öbür tarafa baktığımızda bitirenin aksine vefat eden daha fazla.  Çok üzücü bir tablo ve çaresiz bir durum bende ailelerin taleplerini İYİ Parti  milletvekilerimize ilettim destekleri çabalamaları duyarlı olmalarından dolayı teşekkür ederim. Elimizden ne gelirse dün bugün yarın hep destek olacağız. Destek olmak hepimizin boynunun borcudur.

Umarım bu hastalığın tedavisi Türkiye'de olur ve devlet tarafından karşılanır."

 

Haber: Rabia Bahçeci