İYİ Partili Çakmak gündemi değerlendirdi

İYİ Partili Çakmak gündemi değerlendirdi

İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Mert Çakmak, son günlerde yaşanan orman yangınları ve mültecilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Mert Çakmak, hükümeti orman yangınları ve mülteciler üzerinden eleştirdi. İYİ Partili Çakmak; Son günlerde maalesef ülkemizde talihsiz olaylar yaşanıyor, üzülerek takip ediyorum. Özellikle yangınlar ve akın akın gelen mülteciler vatandaşımızı derinden etkilemiş ve yıpratmıştır. 90 yerde yangın çıkıyor ama  söndürmek için 3 tane uçak var  neden uçak filosu yeterince genişletilmedi işimizi neden sağlama almadık. İktidar mensupları bir yere gitmek için 13 uçak  almasaydı da yangın söndürme uçağı alsaydı bugün daha az zararla  daha az kayıpla karşılaşacaktık. Bir ayrı mesele yardım hesabı açıldı milletimiz cömerttir diyor hükümet yetkilileri  peki soruyorum vatandaş neden vergi veriyor? siz bu vergileri ne yapıyorsunuz? itibariniz için mi kullanıyorsunuz? böyle zor günler için mi?" diye konuştu.

İYİ Partili Çakmak mülteci meselesi için ise şunları kaydetti; 

"Bir başka mesele ise ülkemize akın akın gelen mültecilerdir bizim vatandaşımız son derece rahatsız bu durumdan sahalarda gezerken iletilen en büyük problemlerden biride budur,  niçin alıyorsunuz niçin bu kadar hak tanıyorsunuz kendi vatandaşımızın dediği şudur biz ikinci sınıf, vatandaş olduk niye vatandaşa bunu hissetiriyorsunuz  gelenler kim nedir ne değildir bilmiyoruz sadece geliyorlar burası açık hava mülteci ülkesimi her gün taşkınlık çıkarıyor problem çıkarıyorlar bunları gözümüzle görüyoruz. Hem vatandaş hem güvenlik güçlerimiz bıkmış durumda bu durumdan  eğer  mutlaka sahiplenecekseniz  ayrı bir sınır dışında  tutup sahip çıkabilirdiniz onlar geldikten sonra  her türlü suç oranı arttı vatandaş bize en çok bu konuda çalışma yapmamızı istiyor canlarından bezmiş durumdalar. Biz iktidara geldiğimizde  bu sorunu ortadan kaldıracağız her zaman vatandaşımızın aziz milletimizin yanındayız dile getirmemizi istediği her konudada  bize ulaşabilirler kapımız her zaman açıktır."