İYİ Partili Çakmak: Avrupa öğrencilerin borçlarını mı kıskanıyor?

İYİ Partili Çakmak: Avrupa öğrencilerin borçlarını mı kıskanıyor?

İYİ Parti'nin en genç divan üyesi Hasan Mert Çakmak yaptığı yazılı açıklamada üniversite öğrencilerinin maddi zorluklar çektiğine değindi.

İYİ Parti'nin en genç divan üyesi Hasan Mert Çakmak, yaptığı açıklamlara sık sık gençlerin yaşadığı preoblemleri dile geitiyor.. İYİ Partili Çakmak bu seferde öğrencilerin yaşadığı maddi preoblemlere değindi. Çakmak açıklamasında şunları kaydetti;

Hayat pahalılığı her fecen gün artiyor. Bugün bir üniversite kazanmaya çalısan öğrencimiz ile sohbet ettiğimde en çok kirtasiye hazırlık kitapları ve diğer temel ihtiyaçlardan yakınıyor. Cebindeki parayı daha okula gitmeden yemek ve yol masrafı olarak bitiriyor.  Üniversiteyi kazanınca bu zorluk daha da artıyor. Bu sefer de fotokobi, harç ücretleri yurt ve ulaşım sıkıntısı başlıyor. Sosyal faaliyet zaten lüks görülüyor. Maalesef gitmesine vakit değil nakit bulamıyor. Devletten kredi alıyor, o da ancak yurt ücretine yetiyor. Kısacası aldığını geri veriyor. Sonrası ne mi oluyor? İşssizlik, yoksulluk ile mücadele derken finalde icra geliyor. Öğrenci hem okuduğuna pişman oluyor hem de borçlandığına. Bu düzen değişmeli ki iktidarın dediği gibi Avrupa bizi kıskansın. Herhalde Avrupa öğrenci, çiftçi ve işçinin çektiği zahmeti kıskanıyor. İnanıyor ve görüyorum ki İYİ Parti iktidarında bu sorunlar çözülecek. Bu yolda İYİ Parti kaç kez KYK borçları silinsin diye meclise önerge verdi. Sonuç mu? Koca bir red. Öğrenci arkadaşlarıma son sözüm şudur; "Sabredin İYİLer geliyor."