İYİ Parti Melikgazi Başkanı Dağ; "Türkiye açık hava mülteci kampı değildir!"

İYİ Parti Melikgazi Başkanı Dağ;

İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkanı Funda Dağ, ülke genelinde devam eden orman yangınları ve mülteci meselesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkanı Funda Dağ yaptığı yazılı açıklamada gündemi değerlendirdi. İYİ Partili Dağ açıklamasında "Son günlerde ülkemizde maalesef talihsiz olaylar yaşanıyor. Özellikle orman yangınları hepimizi derinden üzdü. Bu yangında şehit olan itfaiye ve orman görevlilerimize Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dilerim. Millet olarak görmüş olduk ki iktidarın çıkan yangınlara müdehalede gecikmesi ve yangın uçaklarımızın olmaması aynı zamanda müdahale edecek personel yetersizliği gözler önüne serdi. Bu zor günlerde vatandaş hükümetten destek beklerken, kafasına çay atılmış. Bir başka konuda termik santrallerini koruyamazken, nasıl nükleer santral yapacağız. Aynı durum tekrar yaşandığında çok daha vahim olaylarla karşılaşabiliriz." dedi. 

Açıklamasında mülteci meselesine de değinen İYİ Partili Dağ, "Ülkede bu durumlar yaşanırken bir yandan da ülkemize akın akın mülteci girişi oluyor, İç İşleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu, en güvenli sınırlar bizim sınırlarımız diye açıklama yaparken, ülkeye giren kişilerin ne olduğu, kim olduğu sorulmaksızın içeri alınıyor. Türkiye açık hava mülteci kampı değildir! Vatandaş diyorki; "Biz ikinci sınıf vatandaş olduk." 

Biz iktidara geldiğimizde Türk halkına gereken değeri ve önemi vereceğiz." diye konuştu. 

 

 

Haber: Rabia Bahçeci