İtfaiyelere asansörde mahsur kalmaya müdahale eğitimi

İtfaiyelere asansörde mahsur kalmaya müdahale eğitimi

İtfaiyelere asansörde mahsur kalmaya müdahale eğitimi

Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerine, asansörde mahsur kalma vakalarına yönelik eğitim düzenlendi. Ekipler teorik ve pratik eğitimler ile vakalara hızlı ve etkin müdahale etmeye yönelik bilgiler aldı.
Büyükşehir Belediyesi, eğitim ve inovasyon çalışmalarıyla itfaiye teşkilatının müdahale hızını ve etkinliğini güçlendirmeye yönelik faaliyetler yürütüyor. Bu kapsamda sık sık eğitim çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığında görev yapan itfaiye teknik personellerine yönelik de “Asansörlerde Kurtarma” eğitimi programı düzenledi. Düzenlenen eğitim programına 75 itfaiye personeli katıldı. Teorik ve pratik olarak iki aşamalı şekilde gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek eğitimde muhtemel asansör kazalarına güvenli müdahale konusunda bilgiler verildi.
Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi tarafından verilen teorik eğitim ile itfaiye personeline; asansör tipleri ve ilgili yönetmelikler, temel asansör bilgisi, asansör aksamları, asansör kurtarma talimatları gibi konularında bilgi aktarımı sağlandı. Verilen teorik bilgilendirmenin ardından pratik eğitime geçildi. Ekipler senaryo gereği bir okulda bozulan asansöre müdahale ederek asansörde mahsur kalanları güvenli şekilde kurtarmayı başardı.
İtfaiye Daire Başkanlığında görevli itfaiye teknik personellerine yönelik gerçekleşen ‘Asansörlerde Kurtarma Eğitimi’ ile itfaiye ekiplerince asansörde mahsur kalma vakalarına müdahale edilerek vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, vakalara daha etkin ve hızlı müdahale edilebilmesi amaçlanıyor.