Tarih: 20.07.2024 11:10

İtfaiyeden su altı arama kurtarma eğitimi

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından göl, gölet ve nehirlerde yaşanabilecek olumsuz durumlara hızlı bir şekilde müdahale etmek amacıyla kurulan İtfaiye Su Altı Arama Ekibi, Dicle Baraj Gölünde arama kurtarma eğitimi gerçekleştirdi.
İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde suda kaybolan veya tehlikede olan kişileri bulmak ve kurtarmak amacıyla görev yapan Su Altı Arama ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor.
5 kişilik özel ekiple Eğil ilçesindeki Dicle Baraj Gölünde; su altında pusula kullanımı, dalış işaretleri, problem yönetimi, su altında kaybolan kişi ve nesneleri arama bulma, gece dalışı, derin dalış gibi konularda eğitim yapıldı.
Özel dalış ekipmanları, sonar cihazları ve diğer su altı arama teknolojilerini kullanarak arama-kurtarma operasyonlarını yürüten ekipler, boğulma vakalarına müdahale etmek, sel veya taşkınlarda kaybolan kişileri aramak, su altında kalmış araç veya nesneleri çıkarmak, su altı enkazlarını incelemek ve gerektiğinde kurtarma operasyonları düzenlemek gibi zorlu görevleri yerine getiriyor.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB