İtalya’daki yat kazasında 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

İtalya’daki yat kazasında 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

İtalya’daki yat kazasında 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

İtalya’nın Palermo şehri açıklarında 22 kişiyi taşıyan lüks yatın battığı kazada 1 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, kayıp 6 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
İtalya’da lüks yatın şiddetli fırtına nedeniyle battığı kazada yeni gelişmeler yaşandı. İtalya Sahil Güvenliği tarafından yapılan açıklamada, Sicilya Adası’ndaki Palermo şehri açıklarında batan 10’u mürettebat 22 kişiyi taşıyan yatta kayıp 7 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldığı aktarıldı. Açıklamada, İngiltere bayraklı 56 metre uzunluğundaki lüks yatta kayıp olarak bildirilen kişilerin İngiliz, ABD’li ve Kanadalı olduğu ifade edilirken, kayıp 6 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

“Yat 49 metre derinlikte bulundu”
Sahil Güvenlik yetkili yaptığı açıklamada, “Rüzgar çok şiddetliydi. Kötü hava bekleniyordu ama bu şiddette değildi” dedi. Sahil Güvenlik, yatın 49 metre derinlikte bulunduğunu ve dalgıçların enkazı incelediğini aktardı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

“Yetkililer, yerel makamlarla temas halinde”
İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “İngiliz yetkililer, olayla ilgili olarak yerel makamlarla temas halindedir. Olaydan etkilenen İngiltere vatandaşlarına konsolosluk desteği sağlamaya hazırız” denildi.