Tarih: 28.08.2024 09:01

İstasyon Kuşadası’nda akıllı şehir uygulamaları eğitimi başladı

Facebook Twitter Linked-in

Kuşadası Belediyesi tarafından Habitat Derneği, ICC ve Meta işbirliği içerisinde açılan İstasyon Kuşadası Topluluk Merkezi’nde üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Bu kapsamda merkez son olarak 4 farklı ülkeden gelen öğrencilerin katıldığı ‘Dream Act Lead’ projesi doğrultusunda düzenlenen bir eğitime ev sahipliği yapmaya başladı.

Türkiye’de bir belediye ile iş birliği içerisinde açılan ilk Topluluk Merkezi olma özelliğine sahip İstasyon Kuşadası, kapılarını çocuklar ve gençler için farklı alanlarda ücretsiz olarak düzenlenen eğitimlere aralamaya devam ediyor. Bu kapsamda merkezde gençlere akıllı şehir uygulamalarını öğretmeyi amaçlayan bir eğitim programı başladı. Programa Kuşadası Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (KSKD) ve İncirliova Gençlik Kültür Sanat ve Gelişim Derneği üyelerinin yanı sıra Estonya, Fransa, Yunanistan ve İtalya gibi 5 farklı ülkeden gelen 18-25 yaş arası 15 öğrenci de katıldı.

Eğitimin ilk gününde, Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden Çevre Mühendisi Arda Coşar, öğrencilere ‘İklim Değişimi ve Kuşadası Belediyesi Sıfır Artık Yönetimi’ konulu bir seminer verdi. 29 Ağustos’a kadar sürecek programda katılımcılara akıllı şehirlere giriş, sürdürülebilir şehir gelişimi, akıllı şehirlere teknolojinin entegrasyonu, veri yönetimi ve gizliliği, kapsayıcı tasarım ve erişilebilirlik ile başarılı akıllı şehir uygulamaları gibi konularda eğitimler verilecek.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB