Tarih: 30.07.2024 14:43

Isparta’da ’Hayat Boyu Öğrenme ve Planlama’ toplantısı yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İlçe Birliği Komisyon Toplantısı gerçekleştirildi.
Isparta’nın Eğirdir ilçesinde "Hayat Boyu Öğrenme ve Planlama Komisyonu Toplantısı" gerçekleştirildi. Eğirdir Kaymakamlığı toplantı salonunda, Eğirdir Kaymakamı Ömer Çimşit başkanlığında yapılan toplantı ilçedeki resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme kapsamında yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması, değerlendirilmesi ve merkezler arası iş birliği ve koordinasyonun sağlanması amacıyla gerçekleştirildi.
Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Tevfik Doğan, 2023-2024 yıllarında yapmış oldukları faaliyetlerden bahsederek Mesleki ve Teknik Kurslar, Genel Kurslar ve Okuma-Yazma kursları olmak üzere toplam 148 kursun açıldığını, bin 641 kadın, bin 551 erkek olmak üzere toplamda 3 bin 192 kursiyerin faydalandığını söyledi. 2024-2025 yılları arasında gerek Halk Eğitim Merkezi bünyesinde gerekse de kurumlar arası iş birliği içerisinde açılacak olan kurslardan bahsederek katılımcıları bilgilendirdi.
Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı sonrası konuşan Eğirdir Kaymakamı Ömer Çimşit, "Eğirdir Halk Eğitim Merkezi’nin kurs yelpazesi oldukça geniş. Eğitim seviyesi yüksek olan medeniyetler her zaman söz sahibi olmuştur. Türkiye kurs ortalamalarına bakıldığı zaman Eğirdir Halk Eğitim Merkezi olarak bizler de yüzde 10 seviyelerdeyiz. Bu oran çok sevindirici bir durum. Usta öğreticilerimiz olduğu müddetçe ilçeye farklı bir ses, soluk, farklı bir heyecan katılması için farklı branşlar açılmalı. Talepleri sürekli takip edelim. Kamu hizmetinin bir sınırı yoktur. O heyecanı kaybetmeden her yıl daha iyisini yapmak adına daha çok çalışarak yol almalıyız. Bizler de imkanlarımız ne ise suiistimal edilmemek kaydıyla her mahallemizde, her köylerimizde açabildiğimiz kadar kurslarımızı açalım ve vatandaşlarımıza destek olmaya çalışalım" dedi.
Toplantıya, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Erol, Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Tevfik Doğan olmak üzere komisyon üyeleri katıldı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB