Türk tır şoförü İran'da füze şarapneliyle yaralandı

Türk tır şoförü İran

Afganistan dönüşünde İran'ın Tebriz kentinde tırına füze parçası isabet eden Hüseyin Fırat, ağır yaralı olarak hastanede tedavi altında.

Yolculuğun Trajik Sonu

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden tır şoförü Hüseyin Fırat, İstanbul'dan Afganistan'a yük taşıdıktan sonra dönüş yolundaydı. İran'ın Tebriz şehrine geldiği sırada, düşen bir füzenin şarapnel parçaları tırına isabet etti ve Fırat ağır yaralandı.

Zorlu Tedavi Süreci

Ağır yaralı halde İran'ın Zincan Hastanesi'ne kaldırılan Hüseyin Fırat'ın sağlık durumu kritik olarak bildirildi. Olay, ailesini derin bir endişe ve üzüntüye boğdu.

Bir Annenin Yürek Burkan Çağrısı

Oğlundan haber alamayan anne Hayriye Fırat, yaşadığı kaygıyı dile getirdi. "Oğlumun sağlık durumundan endişeliyim ve haber alamıyorum. Olayı duyduğum zaman çok kötü oldum" diyen anne Fırat, oğlunun İran'da değil, kendi ülkesinde ameliyat olmasını istediğini vurguladı.

Türkiye'de Tedavi Talebi

Anne Fırat, "Oğlumun ameliyat olması lazım ama İran'da olmasını istemiyorum. Oğlumun tedavisini Türkiye'de olmasını istiyorum. Oğlumun kendi ülkesinde ameliyat olmasını istiyorum" sözleriyle acil bir müdahale ve ülkesine getirilme çağrısında bulundu.