Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Tahran’da yabancı büyükelçilere hitap ederek, ülke genelindeki protestolarda durumun tamamen kontrol altına alındığını açıkladı. Devlet televizyonundan yayınlanan konuşmasında, bu gösterilerin şiddetli ve kanlı hale getirildiğini, bunun da ABD Başkanı Donald Trump’a müdahale için bahane oluşturma amacı taşıdığını ileri sürdü.
Arakçi, İran İslam Cumhuriyeti'nin savaş arayışında olmadığını ancak savaşa tamamen hazır olduğunu vurguladı. Aynı zamanda müzakerelere de açık olduklarını belirten bakan, bu görüşmelerin adil olması, eşit haklara dayanması ve karşılıklı saygı temelinde yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.
İranlı bakan, yaşananları protesto değil, "ülkeye karşı yürütülen bir terörist savaş" olarak nitelendirdi. Yetkililerin, terörist unsurların sivillere ve güvenlik güçlerine ateş açma talimatı verdiği ses kayıtlarına sahip olduğunu iddia etti. Arakçi, Trump’ın askeri harekat uyarısının, yabancı müdahale isteyen "teröristleri" motive ettiğini savundu.
Protestoların ardından kesilen internet erişimine de değinen Abbas Arakçi, "İnternet yakında yeniden erişime açılacak. Bu konuda güvenlik birimleriyle koordinasyon içindeyiz" açıklamasını yaptı.
Öte yandan İran polisi, Tahran halkına gönderdiği kısa mesajla aileleri uyardı. Mesajda, gösterilerde terörist grupların ve silahlı kişilerin bulunması nedeniyle, ebeveynlerin gençlerini ve ergen yaştaki çocuklarını korumaları önemle tavsiye edildi.