İlkadım’dan organik tarıma destek

İlkadım’dan organik tarıma destek

İlkadım’dan organik tarıma destek

Samsun’un İlkadım Belediyesi, organik tarım konusunda eğitim ve bilgilendirme programları düzenleyecek, ‘ata tohumları’ aracılığıyla da tarımın gelişmesine katkı sağlayacak.
İlkadım Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, İlkadım’da tarımın gelişmesi için çalışmalarına devam ediyor. Müdürlüğe ait sera ve bahçede biriktirilen sebze ve meyvelerin ata tohumları, kışlık ve yazlık olarak ayırıldı. Tohumlar, uygun dönemlerde toprakla buluşacak. Organik tarım faaliyetleri kapsamında, eğitim ve bilgilendirme toplantılarıyla çiftçilerle buluşularak, İlkadım’da tarımın daha akıllı ve bilinçli bir şekilde yapılması sağlanacak.

"Çiftçilerle birlikte hareket edeceğiz"
İlkadım’da tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çiftçilerle güçlü bağlar kurulacağını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz bünyesindeki sera ve bahçelerde, ata tohumlarını toprakla buluşturacağız. Üretilen ürünlerden elde edilen tohumları da çiftçi ve üreticilerimizle paylaşacağız. Bunun yanı sıra, bahçemizde iki adet saanen keçisi var. Hayvancılık konusunda da üreticilerimizle buluşacak, eğitim ve bilgilendirmeler yapacağız. Ayrıca, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği ve peyzaj bitkileri yetiştiriciliğinde de çiftçilerimizle birlikte hareket edeceğiz. İlçemizde organik tarımın gelişmesi için belediyemizce düzenlenecek eğitimler ve bilgilendirmelerle; ilçemizde akıllı, sürdürülebilir ve besin zincirine en verimli katkıyı sağlayacak tarımsal faaliyetlere yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.