İl Sağlık Müdürü Şahin’den Travmatik Acil Durum Hastanesi inşaatında İnceleme

1.08.2024 13:56:04

İl Sağlık Müdürü Şahin’den Travmatik Acil Durum Hastanesi inşaatında İnceleme

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Hasan Tiryakioğlu ve OSB Bölge Müdürü Özer Özcan ile birlikte yapımı Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünce üstlenilen ve inşaatı devam eden 64 yatak kapasiteli Travmatik Acil Durum Hastanesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Yapımı Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünce üstlenilen ve inşaatı devam eden Travmatik Acil Durum Hastanesi, 6 bin 800 metrekare alana, 3 bin 600 metrekare oturum alanına ve yaklaşık 13 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Tesis içerisinde 16 adet poliklinik, fizik tedavi merkezi, laboratuvar, görüntüleme, 3 adet ameliyathane, 8 yoğun bakım yatağı ve toplamda 64 yatak kapasitesi ile hizmete girecek. Hastanenin inşaatında incelemelerde bulunan Dr. Şahin, Hastanenin özellikle sanayi bölgesindeki iş kazalarına daha hızlı müdahale edebilme kapasitesi ile OSB’de çalışan işçilere acil sağlık ve poliklinik hizmeti sunmada büyük bir iyileşme sağlayacağını vurguladı.
İnşaatı devam eden hastanenin, poliklinik hizmetleri ve acil müdahalelerde Gaziantep’e büyük bir katkı vereceğini, Beykent’te yapımı planlanan 800 yataklı hastane tamamlanıncaya kadar OSB, Beylerbeyi, Beykent ve Kuzeyşehir’de ikamet eden vatandaşlara ve çalışanlara sağlık hizmet sunumunun, yeni yapılacak bu hastane ile sağlanacağını belirten Dr. Şahin, hastanenin tamamlanmasıyla birlikte sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve etkili bir şekilde vatandaşlara ulaşmasının hedeflediklerini de aktardı.