İl Sağlık Müdürü Dr. Sarıkaya uyardı: "Serinlemek için su kanallarına girmeyin"

İl Sağlık Müdürü Dr. Sarıkaya uyardı:

İl Sağlık Müdürü Dr. Sarıkaya uyardı: "Serinlemek için su kanallarına girmeyin"

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, sıcak havalar ile birlikte serinleme ihtiyacını su kanallarında giderenler için uyarılarda bulundu.
Havaların ısınmasıyla birlikte kimi vatandaş çareyi denize girerek bulurken kimileri de bulunduğu köy veya kasabaların su kanallarında buluyor. Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya ise vatandaşları boğulma riskine karşı uyardı. Yaz aylarında boğulma vakalarının arttığını belirten Dr. Sarıkaya, serinlemek için bilinçsizce, yüzme bilmeden denize ya da su kanallarına girilmemesi gerektiğini söyledi.

“Bilinçsizce, yüzme bilmeden denize ya da su kanallarına girilmemesine de ayrıca dikkat edelim”
Yaz aylarında boğulma vakalarının arttığını belirten Dr. Sarıkaya, “Hava sıcaklığı arttıkça vücut ısısını düşürmek üzere vücudumuzun daha fazla çalışması gerekir. Isı kaybını sağlamak için deriye yakın damarlar genişler ve terlemeye başlarız. Damarların genişlemesi nedeniyle tansiyon düşer ve vücutta kan dolaşımını sağlamak için kalbin daha hızlı ve yoğun çalışması gerekir. Bu durum terlemeyi daha da artırır. Terleme nedeniyle vücudumuzun su ve tuz dengesi bozulur. Yaz aylarında boğulma vakalarının da arttığı göz önüne alındığında bilinçsizce, yüzme bilmeden denize ya da su kanallarına girilmemesine de ayrıca dikkat edelim. Gebelerimiz, 65 yaş üstü yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar yaz mevsiminde daha dikkatli olmalıdır” diye konuştu.