İl Milli Eğitim Müdürü Uğurelli’den eğitim yöneticilerine ’Maarif Modeli’ sunumu

29.08.2024 10:11:15

İl Milli Eğitim Müdürü Uğurelli’den eğitim yöneticilerine ’Maarif Modeli’ sunumu

Manisa’nın Kula ilçesinde, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Yunus Emre Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda toplantı düzenledi. Kula, Alaşehir, Sarıgöl ve Selendi ilçelerinde görev yapan eğitim yöneticilerine hitap eden Uğurelli, "Türkiye Yüzyılı" perspektifinde hazırlanan "Maarif Modeli" hakkında detaylı bilgiler verdi.
Konuşmasında, geçmişte iz bırakmış kişilerin farklı şeyler yaparak öne çıktığını vurgulayan Uğurelli, Yeni Maarif Modeli’nin de gelecekte iz bırakacak eğitimcileri yetiştireceğini ifade etti. Eğitim yöneticilerini "Uç Beyleri" olarak nitelendiren Uğurelli, Maarif Modeli’nin dikkatle okunması, özümsenmesi ve gençlerin rehberleri olan öğretmenlere doğru bir şekilde anlatılması gerektiğini belirtti. Uğurelli, değişen ve gelişen dünyaya ayak uyduran, araştıran, sorgulayan ve yeni keşifler için heyecan duyan erdemli gençlerin yetiştirilmesinin önemine dikkat çekti. Bu hedef doğrultusunda, Maarif Modeli’nin geçmişten ve köklerinden ilham alarak hazırlandığını ve bu yıl Anasınıfı, 1., 5., ve 9. sınıf öğrencilerinin gelişimlerinin bu model kapsamında takip edileceğini söyledi.
Toplantıya katılım sağlayan öğretmenlerin sorularını yanıtlayarak toplantıya son veren İl Milli Eğitim Müdürü Uğurelli toplantının ardından Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Zakir Okulmuş’u makamında ziyaret ederek eğitim - öğretim konularında istişarelerde bulundu ve çalışmalarında başarılar diledi.