Tarih: 05.08.2024 11:23

İktidarsızlık problemine şok dalgalı çözüm

Facebook Twitter Linked-in

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Gökçe, ESWT şok dalga tedavisi ile cinsel iktidarsızlık probleminin çözülebildiğini söyledi.
Medicana Sağlık Grubu Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Gökçe, tarih boyunca sertleşme problemlerinin erkeklerin en büyük sorunları arasında yer aldığını belirterek, gelişen teknolojiyle birlikte, artık penisin farklı noktalarında yeni damar oluşumunu sağlamak ve iktidarsızlık sorununu düzeltmek amacıyla güncel tedavilerden yararlanılabildiğini kaydetti. ESWT şok dalga tedavisinin bu yöntemlerden biri olduğunu söyleyip, “Bu yenilikçi yaklaşım, hastalara daha hızlı iyileşme ve uzun vadeli kalıcı sonuçlar sunma potansiyeline sahip” dedi.
Prof. Dr. Gökhan Gökçe, ESWT penis şok dalga tedavisinin yüksek enerjili ses dalgalarının penise odaklanarak uygulandığı bir tedavi yöntemi olduğunu belirterek “Bu yöntem; damarların düşük yoğunluklu uyarılmasıyla penise giden kan miktarının sürekli ve kalıcı şekilde artmasını sağlayarak, sertleşme sorununu çözmeye yardımcı oluyor” dedi.

Yeni damar oluşumu ve kan dolaşımının artırılması amaçlanıyor
Gökçe, ESWT tedavisiyle ilgili şu bilgileri verdi: “Ses dalgaları ile penisin farklı noktalarına, yeni damar oluşumunu desteklemek amacıyla, kalıcı düzelme sağlayabilmek için uygulama yapılmaktadır. Rahatsızlığın olduğu bölgede kan dolaşımının artırılması hedeflenir. Tedavi süreci genellikle ağrısızdır ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. Düşük yoğunlukta uygulama yapıldığı için hasta ağrı hissetmez ancak etkin dozda uygulama yapılmaktadır. Cerrahi olmayan bir tedavi seçeneği olup, hastalarda rahatsızlığa yol açmaz. Ayaktan uygulanan bir tedavi yöntemidir, tedavi süreci yatış gerektirmez. Cerrahi bir yöntem olmadığı için anestezi uygulanmaz. Birçok hasta üzerinde yapılan çalışmalar, tedavinin başarı oranlarının yüksek olduğunu göstermektedir. Genellikle tedavi sonrası hızlı bir iyileşme süreci sağlanır ve hastalar normal aktivitelerine daha çabuk dönebilir. Her hastaya uygulanabilir. Sertleşme bozukluğu için ağızdan alınan ilaçlara ya da enjeksiyon tedavisine yanıt veren hastalarda daha iyi sonuç alınır.”

Uygulama 15-20 dakika sürüyor
ESWT şok dalga tedavisinin tüm hastalara uygulanabileceğini söyleyen Gökçe, “Tedavi ortalama 15-20 dakika sürmekte ve 6 - 12 seanstan oluşmaktadır. Tedavide farklı noktalara çok sayıda şok dalgası uygulanır. Şok dalgası tedavisinin uygulanması için penis özel bir jel ile kaplanır. Penisin farklı bölgelerine atışlar hedeflenir. Tedavi devam ederken, hastalar uygulanan bölgede karıncalanma yaşayabilir. Uygulamadan hemen sonra da karıncalanma hissi oluşabilir. Diğer tedavi yöntemlerine göre erekte olma yetisini geri kazandıracak çok daha doğal bir süreçtir” şeklinde konuştu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB