İEÜ Medical Point’te mide cerrahisi zirvesi

İEÜ Medical Point’te mide cerrahisi zirvesi

İEÜ Medical Point’te mide cerrahisi zirvesi

İEÜ Medical Point Hastanesi, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen hekimler, asistan ve öğrencilere ‘Bir Organ-İki Rezeksiyon’ toplantısında ev sahipliği yaptı. İEÜ Medical Point Hastanesi Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Ahmet Memiş, “Bu etkinlikler için hastanemizin kapıları hekimlerimize her zaman açık olacaktır” dedi.
İzmir’in kurtuluş günü 9 Eylül’de İEÜ Medical Point Hastanesi’nde önemli bir toplantı düzenlendi. Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Derneği, Cerrahi Onkoloji Derneği ve Türk Cerrahi Derneği tarafından organize edilen ‘Bir Organ-İki Rezeksiyon’ temalı toplantı İEÜ Medical Point Hastanesi Genel Cerrahi bölümünden Prof. Dr. Özgür Fırat’ın ev sahipliğiyle Ata Salonu’nda gerçekleştirildi. Gün boyu süren etkinlikte farklı şehirlerden gelen hekimler, asistanlar ve öğrenciler ‘mide’ hakkında yapılan sunumları dinleme, soru sorma ve tartışma imkanı buldu.

“Kapılarımız her zaman açık”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan İEÜ Medical Point Hastanesi Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Ahmet Memiş, bu tür etkinliklere kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi. Memiş, “Çok anlamlı bugünde değerli hekimlerimizi hastanemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Umarım bundan sonra daha sık bir araya geliriz. Hastanemizde her zaman kendi evinize gelmiş gibi ‘Hoş geldiniz’ denilerek karşılanacaksınız. Bu tarz etkinlikler için hastanemizin kapıları hekimlerimize her zaman açık olacaktır” sözlerine yer verdi.

“Yeni bilgiler öğrendik”
Toplantının oldukça verimli geçtiğini belirten Prof. Dr. Özgür Fırat, “Mide cerrahisini konuştuk. Mide ameliyatları kanser için yapılabildiği gibi artık son yıllarda obezite cerrahisi için de çok fazla ameliyat yapılıyor. Günün yarısını kanser cerrahisine diğer yarısını da obezite cerrahisine ayırdık. 3 ayrı oturum yaptık. Toplantıya ülkemizin her yerinden hekimlerimiz, asistanlarımız ve öğrencilerimiz katıldı. Hepimiz yeni bilgiler öğrendik. Ayrıca hastane olarak önümüzdeki süreçte ulusal ölçekte bu etkinliklere ev sahipliği yapabileceğimizi bir kez daha göstermiş olduk” ifadelerini kullandı.