"Hükümetin Eğitimdeki Pansuman Tedbirleri İşe Yaramıyor"

İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Mert Çakmak hükümetin pandemi dönemindeki eğitim adımları hakkında açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Mert Çakmak yaptığı yazılı açıklamada "Son iki yıldır maalesef salgın ile mücadele ediyoruz  bununla birlikte tüm düzen değişti, eğitim ise çok fazla etkinlendi bir de üstüne hükümet saçma sapan okulları sürekli  açıp kapatınca daha fazla etkilendi. Bir vaka için okulları kapatıyoruz, binlerce vaka varken okulları açıyoruz ve maalesef binlerce milyonlarca kişi etkileniyor. Yapılan bu durum iyileştirmeye yetmiyor, yetmediği gibi var olan düzende bozuluyor. Ya açalım ya da hep kapatalım. Hükümetin yüz yüze sınav diretmesi çoğu evladımızı olumsuz etkiliyor" diye konuştu.

İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Mert Çakmak uzaktan eğitim döneminde her öğrencinin eşit şartlara sahip olmadığına değinerek konuyla ilgili "Bir başka konuda  uzaktan eğitime geçiyoruz bakıyoruzki maalesef evlerde tablet bilgisayar yok. Öğrenciler Teknolojik erişimi olan derslere katılırken imkanları doğrultusunda erişim sağlayamayan öğrenciler maalesef ki bu dönemde mağduriyet yaşayarak zihnen ve fikren yok olmaya mahkum edildi. Evinde 2 çocuğu ve daha fazlası varsa birisi eğitimden geri kalıyor. Binlerce evladımızın evinde internete bağlatacak gücü yok, tablet alacak parası yok. Hükümet çok acil bu konuya el atması lazım bir nesil kaybolup gidiyor. Ekran başında hiç bir duygu bilinç ve bilgi olmadan öylece geçip gidiyor. Gerekirse her şeyden kısalım bu evlatlarımıza eğitim imkanı sunalım ve lütfen sürekli aç kapa sisteminde eğitim yapmayalım. Biz İYİ Partililer öğrencilerimizin her zaman yanındayız, elimizden ne geliyorsa yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.