Hızlı Çözüm Merkezi ile Koçarlı’da 284 ihbarın yüzde 85’i çözüme kavuştu

19.08.2024 19:33:00

Hızlı Çözüm Merkezi ile Koçarlı’da 284 ihbarın yüzde 85’i çözüme kavuştu

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı’nın talimatıyla geçtiğimiz Mayıs ayında kurulan Hızlı Çözüm Merkezi, vatandaşların taleplerine etkin bir şekilde yanıt vermeye devam ediyor.

Başkan Arıcı’nın göreve gelmesinden sonra ilçede hizmet almayan mahalle kalmayacağına dair verdiği söz doğrultusunda hayata geçirilen Hızlı Çözüm Merkezi, vatandaşların belediye hizmetlerine daha hızlı ulaşmasını sağlıyor. Son üç ayda, Koçarlı Belediyesi Hızlı Çözüm Merkezi’ne telefon, SMS ve dilekçe yoluyla iletilen 284 ihbarın tamamı değerlendirildi. Belediye yetkililerinin titiz çalışmaları neticesinde bu ihbarların yüzde 85’i ise çözüme kavuşturuldu. Diğer ihbarlar için ise gerek Büyükşehir Belediyemiz ile gerekse diğer kurumlar ile çözüm odaklı görüşmeler sürüyor. Hızlı Çözüm Merkezi, ilçe sakinlerinin problemlerini daha hızlı bir şekilde belediyeye iletmeleri ve belediye hizmetlerinden hızlıca yararlanmaları adına önemli bir köprü görevi görüyor.

Belediye Başkanı Özgür Arıcı, merkezle ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşlara daha hızlı ve etkili hizmet sunmayı amaçladıklarını belirterek, “Vatandaşlarımızın sorunlarına kısa sürede çözüm bulmak bizim en büyük önceliğimiz. Hızlı Çözüm Merkezi bu amaca hizmet ediyor ve gelen ihbarların büyük bir kısmını çözüme ulaştırmış olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Şikayetlerin fotoğraf ve video şeklinde kendilerine iletildiğini söyleyen Başkan Arıcı, “İstek ve şikayetler, ilgili birimimiz tarafından detaylı bir şekilde incelenerek kısa sürede çözüme kavuşturuluyor. Bu merkezimiz vatandaş memnuniyetini artırmaya yönelik önemli bir adım oldu. Hemşerilerimiz bizlere olan tüm şikayetlerini ve isteklerini belediyemize gelmeye gerek kalmadan, bulundukları yerden 0537 349 20 23 numaralı Hızlı Çözüm Merkezi Numarasını arayarak veya whatsapp uygulamasından fotoğraf, video yolu ile her türlü istek ve şikayetlerini bizlere iletmeye devam etsinler. Bizlere iletilen her şikayeti personelimiz titizlik ile değerlendirerek geri dönüş sağlayacaklardır. İlçemize hizmet noktasında ve vatandaşlarımızın istek ve şikayetlerine hızlı çözüm bulma noktasında Koçarlımıza desteklerini hiçbir zaman esirgemeyerek bizlerin yanında olarak tüm birimlerini seferber eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Özlem Çerçioğlu’na da ilçem ve şahsım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.