Hisarcık’ta Yaz Kur’an Kursu mezuniyet programı

Hisarcık’ta Yaz Kur’an Kursu mezuniyet programı

Hisarcık’ta Yaz Kur’an Kursu mezuniyet programı

Kütahya’nın Hisarcık İlçe Müftülüğünün Yaz Kur’an Kursları etkinlikleri çerçevesinde eğitim gören 150 öğrenci için mezuniyet programı düzenlendi.
Kapalı Pazar yerinde Kütahya Ulu Cami İmam Hatibi Mehmet Ali Sarı’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Sebahattin Akyol, ”Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye genelinde Yaz Kur’an Kursları programını başlattı. İlçemizde de Kaymakamımızın himayelerinde hem merkezimizde ve köylerimizdeki tüm camilerimizde Kur’an Kursu programımız gerçekleşti. Yaz Kur’an Kurslarımız sayesinde öğrencilerimiz hem Kur’an-ı Kerim öğrendiler, hem de dini bilgileri tekrar ettiler. Kurslarımızda özellikle Kur’an-ı Kerimin manası üzerinde de duruldu. Böylece çocuklarımız Kur’an-ı Kerimin manasına kavuşmuş oldular. İlçemizde 9 Eylül tarihinde başlayacak 4-6 yaş Kur’an Kurslarımıza yoğun ilgi var. Şu ana kadar 3 sınıfımız dolmak üzere, 4.’sünü de açmış olacağız. Kışın da bayanlara yönelik kurslarımız devam edecek ” dedi.
Daha sonra Yaz Kur’an Kursu öğrencileri tarafından ezan, Kur’an-ı Kerim, ilahi ve sureler okundu.
Yapacağı Hatim Duası öncesi bir konuşma yapan Kütahya İl Müftüsü İrfan Açık,” Adem aleyhisselâm’dan bu güne kıyamete kadar devam edecek hak batıl mücadelesine hakkın temsilciliğini, hakkın tarafını tutup kaldırma hususunda gayretleri sebebiyle tüm hocalarımıza, çocuklarımıza, yavrularımıza hassaten teşekkür ediyorum” dedi.
Programa, Hisarcık Kaymakamı Muhammet Samet Bahar, Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş, Kütahya İl Müftüsü İrfan Açık, İlçe Müftüsü Sebahattin Akyol, kurum amirleri, muhtarlar, din görevlileri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Programda katılımcılara aşure ikramı yapıldı.