Hisarcık’ta İlköğretim Haftası kutlamaları

Hisarcık’ta İlköğretim Haftası kutlamaları

Hisarcık’ta İlköğretim Haftası kutlamaları

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı İlköğretim Haftası nedeniyle program düzenlendi.
Atatürk İlkokulu bahçesindeki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa, "Hisarcık Eğitim ailesi olarak 2024-2025 eğitim-öğretim yılına yeni umutlar, yeni heyecanlarla, her zamankinden daha azimli, daha güçlü bir başlangıç yapmanın mutluluğu ve gururu içindeyiz. Bu eğitim ve öğretim yılına Bakanlığımız tarafından "Köklü Geçmiş, Güçlü Gelecek" şiarıyla hazırlanarak uygulamaya konulan ve Türk eğitim tarihinde bir dönüm noktası oluşturacağına inandığımız Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’yle birlikte başlıyoruz. Bu yeni modelin eğitim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adalet, hikmet, merhamet, iyilik, doğruluk, çalışkanlık gibi değerler üzerinde yükselen bir medeniyet geçmişine sahip olan milletimiz, Türkiye Yüzyılına giden yolda, geleceğe kararlı adımlarla ilerlemektedir. Bu doğrultuda hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile aklıselim, kalbi selim ve zevkiselim nesiller yetiştirmek adına, hep birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Amacımız, sadece bilgiye dayalı bir eğitim değil, aynı zamanda öğrendiklerini davranışlarına yansıtan erdemli bireyler yetiştirmektir. Vatan sevgisini, bağımsızlık mücadelesini ve insan haklarına saygıyı yaşam tarzı haline getiren ideal bir nesil oluşturmak istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 2024-2025 eğitim öğretim yılının eğitim camiamız ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını diliyor, başarılı bir eğitim öğretim yılı temenni ediyorum” dedi.
Törende, yaptığı konuşmada okulların yaz tatilinin ardından öğrencileri bilimle, teknolojiyle, sevgiyle, kadim değerlerimizle bir araya getirmek üzere yeni umutlarla kapılarını açtıklarını söyleyen Kaymakam Muhammet Samet Bahar,” Öğrencilerimiz okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmanın sevinciyle dolup taşarken, bizlerde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin en iyi şekilde yürütülmesi, her bir çocuğumuzun eğitim hakkından eşit şartlarda faydalanması için gayret gösteriyoruz. Çünkü bizler okullarımızda ülkemizin yarınları olarak gördüğümüz nesilleri yetiştirmek, onları ihtiyaç duydukları bilgi ve erdemle donatmak için büyük bir sorumluluk taşıdığımızın farkındayız" dedi.

“Çocuklarımızın varlığı ve geleceğe dair umutları, bizim en büyük gücümüzdür”
Kaymakam Bahar, "Çocuklarımızın varlığı ve geleceğe dair umutları, bizim en büyük gücümüzdür. Yeni dönemde de büyük bir gayretle çalışarak başarıya ulaşacaklarına, ülkemizi daha müreffeh yarınlara ulaştırmak için hedeflerini belirleyeceklerine, gönüllerindeki vatan sevgisini her daim üstün tutacaklarına olan inancım tamdır. Eğitim, her türlü değişim ve gelişimin anahtarıdır. Çocuklarımızı, çağın gerektirdiği bilimsel ve teknolojik donanımlarla, milli, ahlaki ve kültürel değerlerle buluşturmak; en önemli hedefimizdir. Bu noktada eğitim ordumuzun bayrağını taşıyan öğretmenlerimiz, taşıdıkları büyük sorumluluğun bilinciyle, çocuklarımızı milli birlik ve beraberlik şuuruyla yaşadıkları topluma karşı duyarlı, yüksek erdemli bireyler olarak yetiştirmek için her zaman olduğu gibi bu eğitim ve öğretim ellerinden geleni yapacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ailelerimize hayırlı olmasını diliyor, eğitime gönül veren herkesi en kalbi duygularla selamlıyorum. İlköğretim Haftası vesilesiyle, tüm çocuklarımıza eğitim hayatlarında üstün başarılar diliyorum" diye konuştu.
Programda Atatürk ve Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri tarafından, şiirler okundu, şarkılar söylendi, çeşitli gösteriler sunuldu. İlkokulların 4. Sınıf öğrencileri aralarına yeni katılan 1’inci sınıf öğrencilerine “Hoş geldiniz” hediyesi olarak kurşun kalem takdim etti. Tören sonunda Kaymakam Muhammet Samet Bahar, Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa temsili olarak yeni ders yılının zilini çaldılar. Program sonunda Atatürk İlkokulundaki 1. Sınıfı ziyaret eden Kaymakam Bahar, öğrencilere meyve suyu, kek ve çeşitli hediyeler verdi.