Hıdırnebi Yaylası’nda 2. turizm hareketi başlatılıyor

Hıdırnebi Yaylası’nda 2. turizm hareketi başlatılıyor

Hıdırnebi Yaylası’nda 2. turizm hareketi başlatılıyor

Trabzon’un Akçaabat ilçesi sınırlarında yer alan ve Doğu Karadeniz’de 1998 yılında turizme açılan ilk yayla olma özelliği olan Hıdırnebi Yaylası 26 yıl sonra turizmden hak ettiği payı alabilmek için büyük bir turizm yatırımına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 1998 yılında ilk kez örnek yayla modeli oluşturularak turizmin geliştirilmesi amacıyla Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki Hıdırnebi Yaylası’nda ’Yaylakent’ projesi hayata geçirildi. Dönemin Trabzon İl Özel İdaresi’nce 1998 yılında Orman Genel Müdürlüğü’ne ait arazide ’Yaylakent’ projesi başlatıldı. 6 ahşap ev, 25 odalı otel, 300 kişilik toplantı ve seminer salonu ile 50 kişilik restorandan oluşan tesisler geçen 26 yıllık dönem içinde gereken turizm hamlesini gerçekleştiremedi. Gelinen süreçte tesisin hukuki anlaşmazlıklar nedeniyle geçtiğimiz yıllarda kiracısı tahliye edilirken, kapısına da kilit vuruldu.
Ancak bölgeye son yıllarda Körfez ülkelerinden yoğun talep olması nedeniyle yayla özellikle Arap turistlerin yoğun ilgisini çekti. Bölgeye Arap turistlerin ilgisinin artması ile turizmciler de Hıdırnebi Yaylası’na yatırım hazırlığına başlarken, Akçaabatlı turizmci Ayhan Gedikli, bağlı bulundukları turizm seyahat acentası grubunun Hıdırnebi Yaylası’na 400 yataklı, 5 yıldızlı bir otel yapmak için çalışma başlattıklarını duyurdu.

"Bu bölgeye sadece Ortadoğu değil, diğer ülkelerden de turist getirmeyi hedefliyoruz"
Ayhan Gedikli, “Akçaabatlı ve 30 yıllık bir turizmci olarak, Türkiye’nin özellikle kıyı bölgelerine birçok turist getiren Swandor grubu şirketini temsil ediyorum. Şirketimize ait Antalya’da iki adet bin odalı otelimizin yanı sıra dünyanın çeşitli yerlerinde işlettiğimiz otellerimiz bulunuyor. Bu alanda geniş bir deneyim ve altyapıya sahibiz. Türki Cumhuriyetler, Rusya, Avrupa, Ortadoğu (Birleşik Arap Emirlikleri), İngiltere ve Finlandiya gibi bölgelerde ofislerimiz var. Karadeniz’in son yıllarda kaydettiği gelişime biz de yatırımcı olarak katkıda bulunmak ve bu bölgeyi canlandırmak istiyoruz. Bu bölgeye sadece Ortadoğu değil, diğer ülkelerden de turist getirmeyi hedefliyoruz. Bir tur operatörü olarak, bu ölçekte ciddi bir yatırımı ilk defa gerçekleştiriyoruz. Trabzon Akçaabatlı olmam sebebiyle buraya özel bir sempati ve borcum var. Amacımız, Karadeniz bölgesini canlandırmak ve kalkınmasına destek olmak” dedi.

"Hıdırnebi Yaylası’nda 100 dönümlük bir araziyi Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 49 yıllığına tahsis ettik"
“Burada 5 yıldızlı markalı bir otel yapmayı planlıyoruz” diyen Gedikli “Bu otel ya kendi markamız olacak ya da uluslararası bilinirliği olan bir markayı getireceğiz. Ticari olarak başarılı olursak, bölgenin diğer kesimlerinde de benzer yatırımlar yapmayı düşünüyoruz. Hıdırnebi Yaylası’nda 100 dönümlük bir araziyi Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 49 yıllığına tahsis ettik. Bu araziyi çevre düzenine uyumlu, teknolojinin son gelişmelerini takip eden bir turizm alanına dönüştüreceğiz. Buraya özgü çeşitli üniteler kurarak sadece bir otel değil, seminerler, yaz ve kış turizmi, futbol takımları için idman alanları gibi Karadeniz’e özgü aktiviteler sunacağız. Gastronomi ve inanç turizmi gibi özel deneyimleri de misafirlerimize sunmayı planlıyoruz. Projelerimizde, Karadenizli gençlerden ve üniversiteli öğrencilerden ilham alarak onları projelerimize dahil edeceğiz. Bu projeyle yaklaşık 400 yataklı, 5 yıldızlı bir otel yaparak 200-250 kişiye istihdam sağlayacağız. Sezona göre buraya dünyanın her yerinden turist getireceğiz. Mevcut ofislerimizin yanı sıra dünya genelinde anlaşmalı olduğumuz birçok turizm şirketi ile de turist sayısını artıracağız. Bu yatırımı sadece ticari kazanç amacıyla değil, memleketimize olan gönül bağımız ve borcumuz nedeniyle gerçekleştiriyoruz. Amacımız bu topraklara daha fazla değer katmaktır” ifadelerini kullandı.

"Hıdırnebi Yaylası dört mevsim boyunca yerli ve yabancı turistlerim uğrak noktası olacak"
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim de Akçaabat’ın yaylalarından biri olan Hıdırnebi Yaylası’nın bölgede en tanınmış ve meşhur yaylalarından biri olduğunu söyledi. Ekim "Hıdırnebi Yaylası, özellikle son yıllarda Körfez ülkelerinden gelen turistlerin ilk ziyaret noktası oldu. Akçaabat Belediyesi ve paydaş kuruluşlarla birlikte Hıdırnebi Yaylası’nda yapılan projeler doğrultusunda artık Hıdırnebi Yaylası, dört mevsim boyunca yerli ve yabancı turistlerim uğrak noktası olacak. Hıdırnebi Yaylası için hazırlanan projeler doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından otel ihalesi yapıldı. Ayrıca yine bahse konu yerde DSİ tarafından proje doğrultusunda yapılacak olan göletin de inşaatı için ihale ve ardından yer teslimi yapıldı" bilgilerini paylaştı.