Hem sağlıklı, hem lezzetli: "Keçi sütü ballı bademli dondurma"

16.08.2024 13:17:06

Hem sağlıklı, hem lezzetli: "Keçi sütü ballı bademli dondurma"

Adana’da keçi sütlü ballı bademli dondurma, doğal yöntemlerle üretilirken hem sağlıklı hem de lezzetli bir tatlı seçeneği sunuyor.
Kentte uzun yıllardır 36 şubeyle faaliyet gösteren Tatlıcı Köse, yerel üretime ve sürdürülebilir tarıma önem vermeye devam ediyor. Doğal yöntemlerle yetişen keçilerin sütüyle üretilen dondurmalar sofralara kadar ulaşıyor.
Hijyenik şartlarda dondurmaya dönüşen lezzetler, yaz sıcaklarının da vazgeçilmezi olmuş durumda.
“Probiyotik açıdan zengin”
İhlas Haber Ajansı’na konuşan Tatlıcı Köse İcra Kurulu Başkanı Muhammet Karahan, “Yüksek kaliteli keçi sütü, doğal bal ve özenle seçilmiş bademlerin üretimiyle oluşan dondurmamız tatlı severlere sağlıklı bir seçenek oldu. Dondurmamızın temelini oluşturan keçi sütü ve bal her şeyiyle doğallığını koruyor. Bal ve bademin buluşması ile sağlıklı bir lezzet ortaya çıkıyor. Bu lezzet buluşması yaz kış vazgeçilmezlerden biri oluyor. Keçi sütlü ballı bademli dondurmamız içerisindeki keçi sütü sayesinde probiyotik açıdan zengin ve yüksek kalsiyum içermektedir. Keçi sütü içerisinde A,B2,C ve D vitaminleri ile magnezyum, fosfor gibi mineraller açısından zengindir” diyekonuştu.