Havza’da LGS yerleştirme oranında yüzde 115’lik artış

29.07.2024 14:35:49

Havza’da LGS yerleştirme oranında yüzde 115’lik artış

Samsun’un Havza İlçe Kaymakamı Mustafa Ayvat, "LGS’ye giren öğrencilerimizin yüzde 32’si fen, güzel sanatlar ve sosyal bilimler liselerine yerleşti. Bu sonuçlar, geçen seneye oranla yerleştirme oranında yüzde 115’lik bir artışa işaret ediyor" dedi.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçlarına göre, bu yıl Havza’dan bir öğrenci güzel sanatlar lisesine, iki öğrenci sosyal bilimler lisesine ve 71 öğrenci fen liselerine kayıt hakkı kazandı. Geçen yıl toplam yerleşme sayısının 40 olduğunu hatırlatan Kaymakam Ayvat, "İlçemiz genelindeki okullarımızda öğrenim görüp LGS’ye giren öğrencilerimizin yüzde 32’si fen, güzel sanatlar ve sosyal bilimler liselerine yerleşti. Bu sonuçlar, geçen seneye oranla yerleştirme oranında yüzde 115’lik bir artışa işaret ediyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimi için yürüttüğümüz kapsamlı çalışmaların meyvelerini toplamaya başladık. Öğrencilerimizin bu başarısı, sadece onların değil, tüm eğitim camiamızın özverili çalışmalarının bir sonucu. İlçemizde eğitim kalitesini artırmak için hayata geçirdiğimiz projeler, öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ve velilerimizin desteği, bu başarıda büyük pay sahibi" şeklinde konuştu.
Kaymakam Ayvat, "Bu sonuçlar, ilçemizdeki her öğrencinin kaliteli eğitime erişim hakkı olduğunu ve doğru yönlendirme ile her öğrencinin potansiyelini ortaya çıkarabileceğini kanıtlıyor" diyerek, eğitimde fırsat eşitliğine verdikleri önemi vurguladı.