Hatay'da Araçta 6 Kaçak Göçmen Yakalandı, 1 Kaçakçı Tutuklandı

Hatay

Hatay'da polis ekiplerinin Antakya-Belen yolunda gerçekleştirdiği operasyonda, oturma izni olmayan 6 yabancı uyruklu göçmen yakalandı. Olayla ilgili bir organizatör ise mahkeme kararıyla tutuklandı.

Kaçakçılığa Karşı Aralıksız Mücadele

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde göçmen kaçakçılığı faaliyetlerinin önüne geçmek için çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamlı mücadele çerçevesinde, şüpheli hareketler izleniyor ve olası kaçakçılık girişimleri engellenmeye çalışılıyor.

Yolda Yapılan Kritik Durdurma

25 Aralık tarihinde, ekipler Antakya-Belen yolunda takibe aldıkları bir aracı durdurdu. Yapılan kontrollerde, araç içerisinde bulunan ve Türkiye'de geçerli oturma izni olmadığı tespit edilen 6 yabancı uyruklu kaçak göçmen yakalandı. Operasyon, planlı bir takibin sonucuydu.

Organizatör Adalete Teslim Edildi

Olayla bağlantılı olarak yakalanan 1 organizatör (kaçakçı) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu tutuklama, kaçakçılık şebekelerine yönelik yaptırımların devam ettiğini gösteriyor.