Halk Oyunları Kulüpler İl Şampiyonası, 08 Mart 2026 Pazar günü Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. 16 ekibin sahne alacağı yarışmalar, saat 12.00'deki açılış seremonisi ile start alacak. Salon, şölen için yapılan hazırlıklarla şimdiden hareketlenmeye başladı.
Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Erdoğan, halk oyunlarının kültürel mirası yaşatmadaki kritik rolüne dikkat çekti. Erdoğan, bu organizasyonun sadece bir yarışma değil, aynı zamanda önemli bir kültür buluşması olacağını vurgulayarak tüm halkı salonu doldurmaya davet etti.
Yarışmaya katılacak takımlar farklı kategorilerde mücadele edecek. Minikler kategorisinde Tavas Birlik Spor Kulübü ve Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Kulübü yer alırken, yıldızlar dalında Destan Halk Oyunları ve Grangaz Spor Kulübü sahne alacak. Gençler ve büyükler kategorilerinde ise Hemdem Spor Kulübü, Kale Belediye Spor Kulübü, Zeyyah Spor Kulübü, Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi Spor Kulübü ve İndigo Sanat Spor Kulübü performans sergileyecek.
Yarışmadan bir gün önce provalarını tamamlayacak olan ekipler, sahne aldıklarında halk oyunları hakemlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Jüri, ekiplerin uyumu ve performansına göre puanlama yaparak şampiyonları belirleyecek.