Halk dansları rüzgarı Denizli’yi sardı

22.07.2024 11:22:20

Halk dansları rüzgarı Denizli’yi sardı

Denizli Büyükşehir Belediyesi 18. Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katılan 12 ülkeden 392 sanatçı, kentin dört bir tarafında dans rüzgarı estirmeye başladı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 18’incisi düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali kortej ile başladı. Kortejin ardından Delikliçınar Meydanı’nda düzenlenen gösteriye Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, eşi Nilgün Çavuşoğlu, Genel Sekreter Bülent Bozbaş, Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Başkurt, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Selçuk, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 12 ülkeden 392 dansçının katıldığı festivalin ilk gününe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Halk dansları sanatçılarının ülkelerine özgü kıyafetleriyle adeta görsel bir şölene dönüştürdüğü programa katılan binlerce vatandaş kültür şölenini ilgiyle izledi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada böylesine güzel ve keyifli bir festivali gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Bizler istiyoruz ki, Denizli’nin yüzü gülsün, sokağa çıktığımızda hep beraber mutlu bir Denizli ile karşılaşalım” dedi.

“Denizli’yi kendi evimiz gibi görmeliyiz”
Hemşehrilerini Denizli’nin dört bir tarafında bir hafta boyunca sürecek festivale davet eden Başkan Çavuşoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Bizler bu yolculuğumuzda bu şehri kendi evimiz gibi görüyoruz. Sizlerden de istiyoruz ki bu şehri kendi eviniz gibi görün. Ben değil, biz diyebilen kocaman yürekli insanlar olmanızı istiyoruz. Nerede bir sorun görürseniz ve o sorunu çözme noktasında kendinizi sorumlu tutarsınız, hep birlikte daha güzel bir Denizli’yi inşa edebiliriz. Denizli’mize, kendi evimiz gibi sahip çıkalım. Bunu başarırsak, bu şehrin kaynaklarından hep birlikte faydalanabiliriz. Festival havasında güzel bir gece ve haftanın geçmesini diliyorum.”

Festival programı 6 ilçe ve kent merkezinde
27 Temmuz’a kadar Denizli’ye renk katacak festival programına katılan, KKTC, Hırvatistan, Arnavutluk, Polonya, Rusya, Kosova, Gürcistan, Kuzey Osetya, Dağıstan, Kuzey Makedonya, Kolombiya, Kuzeyin Uşakları (Ankara) ile ev sahibi Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Dansları Topluluğu, Denizli Büyükşehir Belediyespor Kulübü Halk Dansları Topluluğu ve 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Spor Kulübü kentin dört bir tarafında hünerlerini sergileyecek. Denizli Büyükşehir Belediyesinin 1 hafta boyunca, 6 ilçe ile birlikte kent merkezinde ücretsiz olarak sunacağı festival programı ise şöyle:
22 Temmuz 2024 Pazartesi saat 20.30 Acıpayam, saat 21.30 Serinhisar
23 Temmuz 2024 Salı saat: 21.00 İncilipınar Parkı, saat 21.30 KYK (Amfi Tiyatro)
24 Temmuz 2024 Çarşamba saat: 20.30 Sarayköy, saat 21.30 Buldan
25 Temmuz 2024 Perşembe saat: 21.00 Yenişehir Zaferiye Abalıoğlu İlkokulu
saat 21.30 Adalet Parkı
26 Temmuz 2024 Cuma saat: 20.30 Bozkurt, saat 21.00 Çardak
27 Temmuz 2024 Cumartesi saat: 21.00 Gala Programı, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi