Haliliye Belediyesi ile kadınlar meslek öğreniyor

Haliliye Belediyesi ile kadınlar meslek öğreniyor

Haliliye Belediyesi ile kadınlar meslek öğreniyor

Haliliye Belediyesi bünyesindeki milletevlerinde meslek öğrenen kadınlar, bir yandan yeni hobiler kazanırken bir yandan da aile ekonomilerine katkı sağlıyor.
Kültür ve sosyal işleri müdürlüğü, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla kadınlara yönelik pozitif ayrımcılıklarını sürdürüyor.
Canpolat’ın talimatları ile hayatın her alanında kadınların yanında olan Haliliye Belediyesi, yürütülen çalışmalar çerçevesinde bünyesindeki milletevleri ile meslek edindirme ve hobi kurslarını hizmete sunuyor. Ahmet Yesevi, Süleymaniye ve Sırrın Milletevleri ile el sanatları, kuaför ve dikiş nakış kurslarına katılan kadınlar, usta öğreticiler tarafından hem teorik hem de uygulamalı eğitim alıyor. Kadınların boş zamanlarını değerlendirdikleri kurslar yoğun ilgiyle devam ederken, bu kurslar aracılığıyla meslek öğrenen kursiyerler ev ekonomilerine de katkı sağlıyor. Uygulamalı eğitimlerin verildiği el sanatları, kuaför ve dikiş nakış kurslarını başarıyla tamamlayan kadınlara ise kurs bitiminde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika takdim ediliyor.
Öte yandan, Haliliye Belediyesi tarafından “Güçlü Kadın, Güçlü Toplum” sloganıyla hizmet veren Ahmet Yesevi, Süleymaniye ve Sırrın Milletevindeki kurslara kayıtlar devam ediyor.