Düzce'de Kar Altında Güvercinleri Besleyen Vatandaş Yürekleri Isıttı
Düzce'de kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan güvercinleri, Vedat Öztürk'ün ekmek alarak beslemesi herkesin içini ısıttı.
Kar Altında Kalan Güvercinler
Düzce, 2026 yılının ilk gününe beyaz bir örtüyle uyandı. Şehir merkezinde 15 santimetreyi bulan, yüksek kesimlerde ise 70 santimetreye ulaşan kar yağışı, doğal yaşamı da etkiledi. Yiyecek bulmakta güçlük çeken güvercinler, soğuk ve karlı havada zor anlar yaşadı.
Bir Vatandaşın Yardım Eli
Bu zorlu koşullarda güvercinlerin imdadına vatandaşlar yetişti. Millet Bahçesi'nde Vedat Öztürk, marketten aldığı ekmeklerle güvercinleri besledi. Bu sıcak ve duyarlı davranışın görüntüleri, sosyal medyada hızla yayılarak herkesin yüreğini ısıttı.
"Vesile Olmuşsak Ne Mutlu"
Konuya ilişkin gazetecilere açıklama yapan Vedat Öztürk, "Vesile olmuşsak ne mutlu bize. Kışın karda tabii hayvanlar da acıkmıştır. Biz de yardımcı olmak istedik, inşallah karınları doymuştur" ifadelerini kullandı. Öztürk'ün bu basit ama anlamlı hareketi, zorlu kış günlerinde bile dayanışmanın ve merhametin önemini bir kez daha hatırlattı.

