Tarih: 22.08.2024 21:15

Güvercinada ziyaretçilerini yeni peyzajıyla karşılayacak

Facebook Twitter Linked-in

Kuşadası Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Güvercinada Kalesi’nde peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışması başlattı. Bu kapsamda ilk olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından kentin simgesi de olan tarihi yapının girişine çeşitli süs bitkileri ile çiçekler dikildi.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası’nda Güvercinada Kalesi, sahip olduğu tarihi ve doğal güzelliğiyle her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Kuşadası’nın tanıtımına da önemli katkı sağlayan tarihi yapıda, kentte yetişen 10 endemik bitki türünden biri olan ’Tülüşah’ çiçeğini koruma parselleri bulunuyor. Yaz mevsiminde gün batımı manzarasının en iyi izlenebildiği yerlerden biri olan Güvercinada Kalesi, bu yönüyle de bazı günler özel etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Başkan Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardından kültür turizmi alanında önemli yatırımlar gerçekleştiren Kuşadası Belediyesi, Türkiye’nin ilk Deniz Ticaret Tarihi Sergileme Alanı’nın da kurulacağı Güvercinada Kalesi’nde peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışması başlattı. Daha önce ahşap giriş kapısı onarılan kalede şimdi de Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, surların zeminle birleştiği alanlara çeşitli süs bitkileri ve çiçekler dikmeye başladı. Çalışma, ilerleyen günlerde Güvercinada Kalesi’nin iç kısmında sürecek.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB