Tarih: 29.08.2024 10:11

Gürcistan’a yatırım fırsatı

Facebook Twitter Linked-in

Doğu Avrupa’nın parlayan yıldızı Gürcistan yeni nesil gayrimenkul yatırımlarıyla geleceği inşa ediyor. Yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelen Gürcistan’da Tiflis, emlak yatırımcıları için gözde bir destinasyon olarak dikkat çekiyor.

Tiflis ve Batum’da 7 bin konut projesinin startı veriliyor
Yabancı yatırım hacmi açısından Gürcistan’ın önde gelen beş şirketi arasında yer alan Maqro İnşaat, özellikle gayrimenkul alanında gerçekleştirdiği büyük yatırımlarla Gürcistan’da sektörün önemli bir aktörü haline geldi. Green Diamond ve Green Budapeşte ile ülkenin ilk modern konut projelerini hayata geçiren Maqro İnşaat Gürcistan’ın Başkenti Tiflis’te ve dünyanın cazibe merkezi haline gelen Batum’da 7 bin konutluk iki dev projenin daha startını veriyor. Tiflis ve Batum artık uluslararası çekim merkezi Gürcistan’da ilk kapalı site konseptini Green Diamond ve Green Budapeşte’nin yanı sıra Mercury Oteli, İbis Style Otel’i ve Swiss Oteli ülkeye kazandıran Maqro İnşaat, bu iki projenin ardından Tiflis’de 100 bin metrekare alanda yine yeşil konsept iddiasını geliştirerek 4 bin konutluk projeye imza atıyor.
Gürcistan’da ilk kez kapalı site projeleri Green Diamond ve Green Budapeşte ile iki binden fazla yatırımcıyı ve konuta sahibini kara geçiren Maqro İnşaat yeni projeleri ile başarısını taçlandıracak.

Konut,ofis ve ticaret merkezi ile bölgenin en cazip projesi
Bölgenin en büyük ve iddialı projesinde ayrıca business center, ofisler ve dükkanlar olacak. Yüksek gelir potansiyeli, yatırımcı dostu ortamı ile dikkat çeken bölgede projelerde business center, ofislerden oluşan ayrı bir alan ve ticaret merkezi dikkat çekiyor. Aynı anda birkaç ihtiyaca hizmet veren bir karma yapı olarak organize edilen projelerde ticari birimler için özel bir bölge tasarlanıyor.

Yeşil ve modern bir yaşam
Açık havuz, aqupark,çocuk oyun alanları, basketbol sahaları, açık ve kapalı alanda fitness ekipmanları, yürüyüş, koşu ve bisiklet parkurları, geniş yeşil alanları ve 7/24 saat güvenlik hizmetleriyle de ön plana çıkan proje yeşil dönüşüm ve modern yaşam ekseninde kentin özgünlüklerini çağdaş hayata taşıyacak.

Karaer: “Her projemizde kendimizi yenileyerek ve geliştirerek yatırımcılarımıza sunuyoruz”
Tiflis ve Batum projelerinde, Maqro İnşaat’tan daha önce konut almış yatırımcılara ‘özel müşteri’ sıfatıyla öncelik sağlanacak. Gürcistan’da konut sektöründen anahtar teslim proje yapan iki şirketten biri olduklarını vurgulayan Maqro Development Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Kaan Karaer, Gürcistan’ın yatırım güvencesi açısından bölgenin yükselen yıldızı haline geldiğini söyledi. İnşa ettikleri konutlarda ağırlıklı olarak minimal ve kompakt ama işlevsel konutlar üretmeyi tercih ettiklerini de söyleyen Karaer “Projelerimiz hem yaşam ve hem de yatırım için çok uygun. Bu konutları ulaşılabilir yapıyor ve kolay ödeme imkânı sağlıyor. Projelerde konutların çoğunlukla yabancılar tarafından satın alındığına işaret eden Karaer, “Bunun nedeni burada tek hazır konut satan şirket olmamız. Gürcistan’da konutlar kabası bitmiş şekilde satılıyor oysa biz daireleri tüm iç dizaynını tamamlayarak oturmaya hazır bir şekilde müşterilerimize teslim ediyoruz” dedi

50 bin dolara konut; aylık kira getirisi 500 dolar
Bölgede yeni bir konut kültür anlayışı ile yatırımcıları ve konut sahibi olanları kara geçiren Maqro İnşaat projelerinde 50 bin dolara konut sahibi olmak mümkün. Öyle ki en başında ön lansmanda konut alanlar proje tesliminde iki katı kar etmiş oluyor. En son fiyattan konut alanlar 10 yıl ilk fiyattan alanlar ise 5 yılda yatırımın karşılığını alabiliyor.

Türkiye’den büyük ilgi var
Türkler sadece senede bir kez giriş çıkış yaparak Gürcistan’da yaşayabiliyor. Gürcistan ile Türkiye arasında gelişen ilişkiler her geçen gün güçlenirken Türk yatırımcıların konut projelerine ilgisi giderek artıyor. Ülkeye vizesiz giriş, dolar üzerinden cazip kira imkanları gibi avantajlar Türk müşterilerin ilgisini çekiyor. Türk konut yatırımcıları, satın aldıkları konutları kiraya vererek avantajlı yatırım fırsatlarından yararlanmayı tercih ediyor. Türkiye’de ev fiyatlarının olağanüstü artması ve konut yatırımının cazibesini yitirmesi, pek çok yatırımcıyı Gürcistan’daki nitelikli ve karlı konut projelerine yönlendiriyor.

Ön satışlar sadece projelerimize yatırım yapan müşterilere sunulacak
Maqro İnşaat projeleri inşaat aşamasında yatırım yapanlar için ayrı bir cazip alan oluşturuyor. Maqro Development Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Kaan Karaer diğer projelerde daire satın alan müşterilere bu iki projede peşin satış imkânı sunacaklarını belirterek “İnşaat aşamasında yatırım yapanları ortaklarımız gibi görüyoruz. Bizi projeden projeye takip eden pek çok sadık müşterimiz var. Müşterilerimize ön satışta sunduğumuz fiyatlar çok önemli “ diye konuştu. Gürcistan’da projelerin metrekare birim fiyatı üzerinden satışa sunulduğunu vurgulayan Karaer “ ‘Green Budapeşte’projesinde başlangıç fiyatı 700 dolardan 1500 dolara çıkardık. Bu projenin bugün ikincil piyasada değeri metrekare başına ortalama 2500-2750 dolar civarındadır. Bu nedenle müşterilerimiz projenin ilk aşamasında yatırım yaptıkları takdirde kar edeceklerini biliyorlar. Onlara ayrıcalık tanıyacağız. 2024 yıl sonuna kadar ön satışlarımızı sadece bu müşterilerimize sunacağız. Resmi satışlara ise 2025 yılında başlayacağız”dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB