Tarih: 12.09.2024 11:17

Güney Kore heyeti Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde

Facebook Twitter Linked-in

Antalya’da, Büyükşehir Belediyesi’ni Güney Kore Personel Yönetimi Bakanlığı’na bağlı Kore Ulusal İnsan Kaynakları Geliştirme Enstitüsü Kıdemli Politika Kursu’ndan yöneticiler ziyaret etti. Ziyarette Antalya Büyükşehir Belediyesinin Eko-Deniz turizmindeki uygulamaları ve sürdürülebilir deniz turizmi ile ilgili politikaları hakkında işbirliği ve bilgi alışverişlerinde bulunuldu.
Antalya’nın ekolojik deniz politikaları ve sürdürülebilir turizm uygulamaları hakkında bilgi edinmek ve bu alanda karşılıklı işbirliği fırsatlarını değerlendirmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi’ne ziyarette bulunan Güney Kore Hükümeti adına üst düzey yöneticilerden oluşan heyeti, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz ağırladı.
Toplantıda Antalya’nın kıyı yönetimi, deniz temizliği, sürdürülebilir tarım ve turizm çalışmaları ve iklim değişikliği ile mücadelesindeki uygulamaları anlatılarak, karşılıklı fayda sağlayacak stratejiler ele alındı. İki ülke arasındaki yerel yönetimler işbirliğinin arttırılması yönelik hedeflerin konuşulduğu toplantıda ayrıca 2026 Dünya Adalar Expo’suna yönelik hazırlık süreçleri ile ilgili de Koreli heyet bilgiler sundu.

“İlişkilerimiz artarak devam edecek”
Güney Kore ile Türkiye’nin tarihi ilişkilerinin çok kuvvetli olduğunu ve bu ilişkilerin yerel yönetimler anlamında arttırılmasının hedeflendiğini söyleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz “Güney Kore’den dokuz kişilik üst düzey bir heyeti ağırladık. Karşılıklı çalışmalarımızı anlattık. Özellikle son günlerde iklim değişikliği ve deniz kirliliğine yönelik çalışmalarımıza değindik. Tarım ve turizmin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla denizlerimizin korunmasının elzem olduğunu ifade ederek bu yönde çalışmalarımızı detaylı bir şekilde anlattık. Denizlerimizin korunması ve kirliliğinin bertaraf edilmesine yönelik kullandığımız termal kameralar ve elektronik denetim sistemimizden bahsettik. Akarsu ve çaylarımızda aldığımız önlemleri anlattık. Güney Koreli kardeşlerimiz bu çalışmalarımızı takdirde karşıladı. Karşılıklı ilişkilerimizin devam ettirilmesi yönünde de mutabakata vardık. Hem Güney Kore ile olan ilişkilerimizin pekiştirilmesi hem de kardeş şehir ilişkilerinin kurulması açısından güzel bir toplantı gerçekleştirdik” diye konuştu.

“Antalya son derece başarılı”
Antalya Büyükşehir Belediyesinin kıyı yönetimi ve eko-deniz turizmine örnek bir belediye olduğunu belirten Güney Koreli Heyetin Başkanı Park Yeon-byoung şunları söyledi: “Antalya’da olmaktan, bu güzel şehrin yerel yöneticileri ile bir arada olmaktan dolayı son derece memnunuz. Ziyaretimizde öncelikli konumuz deniz ekosistemi, kıyı yönetimi ve iklim değişikliği ile ilgili uygulamalar oldu. Antalya’nın bu konuda son derece başarılı işler yaptığını biliyor ve takdir ediyoruz. Kıyı ve deniz yönetimi ile ilgili bilgi alış verişinde bulunduk. Gelecekte Türkiye ile Güney Kore arasında bu yönde çok iyi bir işbirliğinin olacağına inanıyoruz. Kardeş şehir ilişkilerimizin de artması yönünde çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Çevre Yüksek Mühendisi Lokman Atasoy, Başkan Danışmanı Ayşegül Şahin Pencik, Güney Kore Cumhuriyeti İçişleri ve Güvenlik Bakanlığı Genel Müdürü Park Yeon-Byoung, Jeollanam-do Eyaleti Genel Müdürü Kang Hyo-Seok, Kore Cumhuriyeti Ulusal Seçim Komisyonu Genel Müdürü Youn Dae-Rak, yerel yöneticiler ve belediye bürokratları katıldı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB