Gümüşhane’de Bağımlılıkla Mücadele Toplantısında Vali Tanrısever’den önemli çağrı

12.08.2024 16:50:34

Gümüşhane’de Bağımlılıkla Mücadele Toplantısında Vali Tanrısever’den önemli çağrı

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, bağımlılıkla mücadelenin sadece kamu kurum ve kuruluşlarının değil tüm sivil toplum örgütlerinin, sendikaların ve vatandaşların milli bir vazifesi olduğunu söyledi.
Gümüşhane’de 2024 yılı Bağımlıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Alper Tanrısever başkanlığında ilgili kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda sunum eşliğinde kamu kurum ve kuruluşlarıyla Yeşilay’ın 2018-2023 yılı Bağımlılıkla Mücadele Ulusal ve İl Eylem Planı Kapsamında yaptığı çalışmalar aktarıldı.
Toplantıda devletin bağımlılıkla mücadele konusunda uyguladığı bir eylem planı olduğunu ve bu plan çerçevesinde Gümüşhane’de yapılması gereken işler olduğunu belirten Vali Tanrısever, uyuşturucu, alkol ve sigara bağımlılığının yanında son yıllarda teknoloji bağımlığının da yer aldığını hatırlattı.

“Artık teknoloji bağımlılığı da var”
Bağımlılık deyince akla uyuşturucu, alkol, sigara bağımlılığı geldiğini fakat tüm bunların yanında artık “teknoloji bağımlılığı”nın da olduğunu ifade eden Vali Tanrısever, “Bunun için uyuşturucu bağımlılığı konusunda emniyet ve jandarmamız, kolluk güçlerimiz, diğer kurum ve kuruluşların iş birliğiyle üretimi, temini, tedariki konusunda olağanüstü tedbirler alıyorlar. Gençlerin, genç kuşakların alkol ve sigara bağımlılığı konusunda da uyguladığımız ciddi önlemler var. Şu ana kadar Gümüşhane’de 18 yaş altındaki gençlere alkol satıldığına dair bir bulguyla karşılaşmadık” dedi.

“Bu sadece bir kurumun, bir kuruluşun değil, hepimizin görevi olmalı”
Teknoloji bağımlılığıyla mücadelede her kesimin zorlandığını belirterek bu konuda sadece resmi kurumların değil ailelerin de desteğinin alınması gerektiğinin altını çizen Vali Tanrısever, “Bağımlılıkla mücadele konusunda ailelerle işbirliği içerisinde olmalıyız. Bu sadece bir kurumun, bir kuruluşun değil, hepimizin görevi olmalı. Ailelerimizle iş birliği halinde ülkemizin geleceği olan, ülkemizin istikbali olan sevgili gençlerimizi her türlü zararlı alışkanlıktan uzak tutarak, onları geleceğe sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek hepimizin görevi olmalı” diye konuştu.

“Bağımlıkla mücadele tüm vatandaşların milli bir vazifesidir”
Bağımlıkla mücadelenin sadece bir kurumun değil, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, tüm sivil toplum örgütlerinin, sendikaların ve vatandaşların milli bir vazifesi olduğunu vurgulayan Vali Tanrısever, “Zira bizim anlayışımızda çocuk, bizim anlayışımızda gencin illa biyolojik olarak anne babası olmanız gerekmiyor. Çocuk çocuktur, genç gençtir. Ve o çocuklarımız, gençlerimiz bu ülkenin geleceğiz. Bağımlıkla mücadele konusunda ihmal ettiğimiz her bir genç ülkemizin geleceğinden çalınan bir taş gibidir” ifadelerini kullandı.

“Hepimizin taşın altına elimizi, icap ederse de gövdemizi sokup gençlerimizi bu illetten kurtarmamız gerekiyor”
Gümüşhane gibi milli ve manevi değerlerine düşkün, vatanını, milletini ve bayrağını çok seven bir şehrin gençlerinin, ülkenin geleceğinde önemli rol alacak, önemli görevler üstlenecek gençlerin uyuşturucu ve diğer bağımlılık türleriyle mücadelesine destek olunması gerektiğinin altını çizen Vali Tanrısever, “O yüzden bu işe sıradan bir iş veya rakamların arttırılması olarak değil de ülkenin geleceği bakımından milli bir mesele olarak bakarsanız, eminim bu konuda daha başarılı olabiliriz. Eşgüdüm, koordinasyon, işbirliği çok önemli. Tüm kurumlarımız uğraşıyor ama bir koordinasyon, bir eşgüdüm olması şart. Bu hususta tüm Gümüşhane genelinde hepinizin yardımına muhtacız. Ülkenin geleceği için buna muhtacız. Gümüşhane gibi bir yerde hiç hoş değil bu sayılar. Bir an önce bir şeylerin yapılması, hepimizin taşın altına elimizi, icap ederse de gövdemizi sokup gençlerimizi bu illetten kurtarmamız gerekiyor. Bu hususta titiz davranmanızı özellikle istirham ediyorum” dedi.