GSB başarılı öğrencileri Vizyon Kampları’nda buluşturuyor

GSB başarılı öğrencileri Vizyon Kampları’nda buluşturuyor

GSB başarılı öğrencileri Vizyon Kampları’nda buluşturuyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği kamp programı ile Türkiye’nin dört bir yanından, farklı bölümlerden başarılı gençler Vizyon Kampları’nda buluşuyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı bu yıl ilk kez düzenlediği Vizyon Kampları projesi ile yine başarıyı ödüllendiriyor. Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Seyri Antep Gençlik Kampında düzenlenen kamplarda, başarılı gençler yeni nesil bir vizyonla buluşuyor. 18-24 yaş aralığında bulunan ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda ilk 5 bine giren öğrenciler ile TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nda destek almaya hak kazanan gençler için tasarlanan Vizyon Kampları, yetkinlik geliştiriyor, iletişimi güçlendiriyor, dinlendiriyor, eğlendiriyor, yeni kazanımlar sağlıyor.
Yeni fikirlerin üretildiği kampta gençler, alanında uzman eğitmenler ve akademisyenler ile buluşuyor; tasarım odaklı düşünce, bilimsel temelli araştırma, duygu dostu iletişim yaklaşımı ve öz-düzenleme yoluyla öğrenme gibi başlıklarda eğitimler veriliyor.
Tasarım odaklı düşünme ve öz-düzenleme yoluyla öğrenme konularında gençlerin farkındalıklarını ve bireysel verimliliklerini artırıyor, iletişimde duygusal zeka ile hareket etmelerini sağlamayı amaçlıyor. Kamp içeriğinde atölye eğitimlerinin yanı sıra armut puf sohbetleri, şehir gezisi ve çeşitli sosyal aktiviteler de yer alıyor.