Görkem Gedik, Gedik Piliç sponsorluğunda bir rekora daha imza attı

Görkem Gedik, Gedik Piliç sponsorluğunda bir rekora daha imza attı

Görkem Gedik, Gedik Piliç sponsorluğunda bir rekora daha imza attı

Antalya’nın Kaş ilçesinde gerçekleşen Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası’nda Gedik Piliç sponsorluğunda yarışan Görkem Gedik, büyük erkekler paletsiz sabit ağırlık disiplininde rekor kırdı.

Başarılı sporcu Görkem Gedik, 4 gün süren dalışlar sonunda büyük erkekler paletsiz sabit ağırlık disiplininde 71 metre derinliğe yaptığı dalışla, kendine ait 69 metre Türkiye rekorunu yenileyerek, 1 altın ve 1 gümüş madalya kazandı.
Gedik Piliç’in 2022 yılından bu yana sponsoru olduğu, CMAS Outdoor Dünya Kupası’nda 65 metre tek nefes paletsiz ip desteksiz dalışıyla altın madalya kazanan Görkem Gedik, 2023 yılında Honduras’ın Roatan adasında gerçekleşen dünya şampiyonasında 69 metre ile kırdığı Türkiye rekorunu, 2024 yılında 71 metre ile yeniledi.

2019 yılında Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu’na bağlı Serbest Dalış Milli Takım kadrosuna seçilerek ilk uluslararası yarışmasında 7 dakika 37 saniyelik nefes tutma performansı ile (Static Apnea) Avrupa 5.’si olan Görkem Gedik, 2019 yılından sonra her sene milli takım kadrosuna seçilerek derin dalış ve havuz branşlarında toplamda 18 kez Türkiye şampiyonu oldu. 7 kez Türkiye rekoru kıran Gedik, 5 farklı uluslararası yarışmada temsil etti.

Gedik Piliç olarak spora ve Türk sporcularına olan desteklerini sürdürdüklerini belirten Gedik Piliç Yönetim Kurulu Üyesi Yağız Gedik, “Amacımız, Türk sporunun aydınlık yüzü olan genç arkadaşlarımızla sportif faaliyetleri artırmak ve başarılarını uluslararası düzeye taşımaktır. 2022 yılından beri sponsoru olduğumuz Görkem Gedik’in yeni rekorunu tebrik ediyor, 2-13 Ekim 2024 tarihlerinde Yunanistan’da düzenlenecek 8. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda başarılar diliyoruz. Spora ve sporculara desteklerimizi devam ettirerek, ülkemize ve Türk sporuna hizmet etmekten gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.