Tarih: 02.09.2024 14:26

Gördes’in tarihi burada yatıyor

Facebook Twitter Linked-in

Kurtuluş Savaşında büyük mücadele vererek şehit olan Şehit Makbule’nin memleketi olan Manisa’nın Gördes ilçesinde 2010 yılında açılan ve ilçenin tarihini barındıran Gördes Kültür Evi ziyaretçilerini bekliyor.
Şehit Makbule’nin memleketi Gördes’te, tarihe sahip çıkılıyor. Önceden Kapalı Cezaevi olarak kullanılmakta iken cezaevinin taşınmasından dolayı 2010 yılında Gördes Belediyesi tarafından kültür evine dönüştürülen merkezde, Gördes’in tarihine ait her şey yer alıyor. Gördes’te bu zamana kadar hizmet etmiş olan kaymakamlar, belediye başkanları, Gördesli şehitler, ilk belediye başkanının makam aracı, eskiden kullanılan ev eşyaları, yöresel kıyafetler, temsili halı tezgahı olmak üzere çok sayıda materyal bulunuyor. Gördes Kültür evi, hafta içi 08.00-17.00 arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Gördes Evi de var
Gördes Belediyesi Kültür Evinin içerisinde tahsis edilen bir bölüm, Gördes Kültür ve Doğa Derneğinin katkılarıyla hazırlanarak Gördes Evi şeklinde dekore edildi. Gördes evinde, Gördes’e has halı ve kilimler, yatak örtüleri ve yöresel kıyafetler bulunuyor.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB