Gökyüzünde yer fıstığı keyfi

Gökyüzünde yer fıstığı keyfi

Gökyüzünde yer fıstığı keyfi

Osmaniyeli genç hayali olan yamaç paraşütüyle uçarken, Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan yerfıstığını tanıttı.

Osmaniye Ticaret Borsası Genel Sekreteri Musa İlker Çenet, tatil için gittiği Fethiye Ölüdeniz de, yamaç paraşütüyle uçma hayalini gerçekleştirirken, Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan Osmaniye yer fıstığını tanıtımını yaptı. Ölüdeniz semalarında Osmaniye yerfıstığı yiyerek ürünün Avrupa Birliği’nden coğrafi belgesi almasını kutlayan Çenet, paraşüt pilotuna da yer fıstığı ikram etmeyi ihmal etmedi.

Gökyüzünde uçarken Fethiye Ölüdeniz de yerfıstığı yiyor, enerji kazanıyoruz diyen Osmaniye Ticaret Borsası Genel Sekreteri Musa İlker Çenet, ’’Yıllardan bu yana paraşütle uçma hayalim vardı. Fethiye Ölüdeniz gittiğimde bu hayalimi gerçekleştirmek istedim. Paraşütle uçarken de Osmaniye yer fıstığımızın Avrupa Birliği tescili ilanını tüm Türkiye’ye tanıtmak istedim ve bu hayalimi ve projemizin tanıtımını paraşütle uçarken yaptım. Çok heyecanlıydı, çok mutluydum. Osmaniye yer fıstığı coğrafi işareti Avrupa Birliği’nde tescili çok önemli bir ürünümüzün tanıtımı, bölge insanımızın emeğini ve çiftçilerimizin emeğini korumak için çok önemli bir faktör. ’’diye konuştu.

Çenet,’’ Osmaniye yerfıstığı, memleketimizin göz nuru’’
Türkiye’de bin 565 adet coğrafi işareti üründen, 24 ürünün Avrupa Birliği’nde coğrafi işareti bulunduğunu söyleyen Musa İlker Çenet,’’ Coğrafi işaretle ürünler dünyada 200 milyar dolar, Avrupa’da ise 75 milyar dolar ticaret hacmine sahiptir. Biz de bu önemli faktörü değerlendirmek için Osmaniye yer fıstığımızı Avrupa Birliği’nde coğrafi işaretli ürün olarak tescili ilanına yaptırdık. Avrupa Birliği tescili almak çok zor bir süreç, Türkiye’de bin 565 ürün coğrafi işareti ürün bulunmaktadır. Bunun sadece 24 ürün Avrupa Birliği’nde coğrafi işareti ürün olarak tescil ilan edilmiştir. Bunun 1 tanesi de Osmaniye yerfıstığıdır, bu gurur bize yetiyor. Osmaniye’mizin göz nuru ürünü Osmaniye yerfıstığını tanıtmak bizim için çok önem verici ve gurur vericidir. ’’dedi.