Tarih: 19.08.2024 17:25

Göğüs ağrısı şikayetiyle gitti, kalp kapağı tamir edildi

Facebook Twitter Linked-in

Antalya’nın Alanya ilçesinde 72 yaşındaki Hüseyin Aydoğan, göğüs ağrısı şikayetiyle başvurduğu hastanede kalp kapağında sorun olduğu belirlendi. Minimal kesi tekniği ile kap kapağı tamir edilen Aydoğan başarılı geçen operasyon sonrası sağlına kavuştu.
Alanya’da yaşayan Hüseyin Aydoğan (72), şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu kalp kapağında sorun olduğu saplanan Aydoğan, ameliyata alındı.
Hastanede ilk kez gerçekleştirilen minimal kesi tekniği ile açık kalp ameliyatıyla kalp kapağı tamir edilen Aydoğan, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ümit Duman, Doç. Dr. Dolunay Odabaşı tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından eski sağlığına kavuştu.
Yapılan ameliyat hakkında bilgi veren Op. Dr. Duman, ”Ameliyat sonrası hastalarımızın hem kozmetik açıdan daha küçük yara izleri oluşmasını hem de ameliyat sonrası daha az acı hissetmesi ve kısa süre içinde yeniden sosyal yaşamlarına dönebilmesini sağlıyoruz. Geleneksel açık kalp ameliyatları gibi göğüs kemiği acıkmadığı için hastalarımız 1 hafta sonra normal yürüyüşlerine başlamakta hayata atılması çok erken olmaktadır. Bu operasyonu; kalp kapak ameliyatlarının tamir ve değişiminde, durumunu değerlendirdiğimiz az sayıda koroner vakaları için yapılabilmektedir“ dedi.
Bu ameliyatlar ülkemizde sayılı sağlık merkezinde yapıldığının altını çizen Doçent Dr. Odabaşı şunları söyledi: “Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği olarak inşallah bu tür operasyonları başarıyla yapmaya devam edeceğiz. Bu hastanede bu ameliyatın ilk defa yapılması gurur vericidir. Bize bu imkânları sağlayan Sağlık Bakanlığımıza, İl Sağlık Müdürümüze, Başhekimimize ve katkılarından dolayı ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim”.
Hüseyin Aydoğan ise ameliyatını yapan hekimlerine ve hastane yönetimine teşekkür etti.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB