Göç Etmeyi Unutan Kara Leylekler Elazığ'da Görüntülendi

Göç Etmeyi Unutan Kara Leylekler Elazığ

Nesli tehlike altındaki iki kara leylek, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde, göç zamanını geçirmiş ve karla kaplı bölgede fotoğraflandı. Bu beklenmedik durum görenleri şaşırttı.

Göç Zamanının Unutulmuş Misafirleri

Göç etmeyi unutan kara leylekler, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde fotoğraflandı. Türkiye'ye mart ayından itibaren gelmeye başlayan leylekler, normalde Ağustos sonunda büyük topluluklar halinde sıcak bölgelere göçe başlıyor.


Nesli Tehlike Altındaki İki Birey

Bu çerçevede Elazığ'a gelen leylekler de yaz sonu göç ederken, nesli tehlike altında bulunan kara leyleklerden 2 tanesi göç etmeyi unuttu. Yaşam alanlarından dolayı adının Baskil ilçesindeki kanyona verildiği kara leylekler, bu kez karla kaplı Karakoçan ilçesinde görüldü.


Doğa Fotoğrafçısının Objektifinde

Doğa Fotoğrafçısı Saim Çakar tarafından fotoğraflanan 2 leylek, görenleri de hayrete düşürdü. Mevsim normallerinin dışında kalan bu nadir kuşların görüntüleri, doğadaki beklenmedik davranışlara dikkat çekiyor.