Tarih: 23.07.2024 10:14

Girne Amerikan Üniversitesi öğrencilerini bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla adaylar için geriye son basamak olan tercihler kaldı. Girne Amerikan Üniversitesi Tanıtım ve Pazarlama Sorumlusu Simge Erdal, “Bilginin, tecrübenin devamıyla gelen bu süreçte biz de öğrencilerimize; hem tercih hem ÖSYM bursları hem de üniversite imkanlarıyla eğitimin kapılarını sonuna kadar açıyoruz” dedi.
Milyonlarca aday, üniversiteye yerleşebilmek için ilk basamak olan YKS’yi geride bıraktı. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla adaylar doğru tercih yapmak adına kolları sıvadı. İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde açılan Girne Amerikan Üniversitesi standında ise adaylar üniversite ve sağladığı imkanlar konusunda bilgilendirildi. Adaylara birtakım önerilerde bulunan Girne Amerikan Üniversitesi Tanıtım ve Pazarlama Sorumlusu Simge Erdal, “Her yıl olduğu gibi biz üniversite olarak bu heyecanı yaşıyoruz. Üniversite olarak bu yıl aynı zamanda 40. yılımız. Özellikle bilginin, tecrübenin devamıyla gelen bu süreçte biz de öğrencilerimize hem tercih hem ÖSYM burslarıyla hem de üniversite imkanlarıyla eğitimin kapılarını sonuna kadar açıyoruz. Bugün aynı zamanda İzmir’de aileler ve öğrenci adaylarımızla bir araya geliyoruz” diye konuştu.

“Tamamen global bir üniversiteyiz”
Kıbrıs’ta da birçok üniversitenin açıldığını vurgulayan Erdal, “Dolayısıyla bu kadar üniversite arasından öğrencilerin kendilerine yakın bir üniversiteyi seçmeleri oldukça önemli. Burada geçmiş tabii ki çok önemli. Üniversitenin sahip olmuş olduğu akreditasyonlar, dış ülkede üniversitelerle gerçekleştirilmiş anlaşmalar çok önemli. 200’ün üzerinde üniversiteyle yapmış olduğumuz anlaşmalar sebebiyle tamamıyla bir global üniversiteyiz. Üniversitemiz 2009 yılında kendi kampüslerini yurtdışına kurarak İngiltere ile yapmış olduğu anlaşmayla globalleşme sürecini başlatmıştı. İngiltere ile başlayan bu süreç Dubai ile devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

“Öğrenciler İngilizceyi kampüste yaşayarak öğrenecekler”
Sözlerini sürdüren Erdal, öğrencilerin üniversitenin içerisinde istedikleri bir dönemde veya yaz okulunda yurt dışı kampüslerinde eğitim alma imkanına sahip olduklarını vurguladı. Bu durumun öğrenciler için çok büyük bir ayrıcalık olduğuna dikkat çeken Erdal, şunları kaydetti:
“Türkçe eğitim alan öğrencilerimizin yanında aynı zamanda eğitim dili İngilizce olan bölümler içinde 135 farklı ülkeden yabancı öğrencisi olan bir üniversiteyiz. Bu kadar yurt dışından farklı yabancı öğrencilerin olduğu bir misyonda öğrenciler İngilizceyi kampüste yaşayarak öğrenecekler. Kıbrıs’ın en güzel noktasında öğrencilerimiz eğitimlerini tamamlıyor.”

Tercih bursları
Üniversiteye gelecek adaylara burslar hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Erdal, “Her yıl tercih bursları oluyor. Bu yıl da aynı şekilde tercih burslarıyla öğrencilerimizin yanındayız. Eczacılık Fakültesinde ilk 3 tercihe vermiş olduğumuz yüzde 35, birinci tercihten başlayan tercih bursları var. Bunun yanında farklı bölümlere göre değişen, ücretli bölümlerde yüzde 40-50, ÖSYM bursu alan bölümlerde yüzde 75’e kadar devam eden tercih bursları var. Bunları da ilk 3 tercihinden birinin Girne Amerikan Üniversitesi olmak şartıyla öğrencilerimiz yararlanabiliyor. Tam burslu olarak da üniversite içerisinde yer alan çok sayıda öğrencimiz var” şeklinde konuştu.

“YÖK onaylı yüksek lisans ve doktora programları mevcut”
Öğrenciler istedikleri bölümlerde okusunlar diye imkanları sunduklarını belirten Erdal, öğrencilerin istedikleri bölümde okuduklarında devamında yüksek lisans ve doktora eğitimlerini de aldığını kaydetti. Sözlerine devam eden Erdal, “Akademik kariyerini gerçekleştirmek isteyen öğrencilerimiz için devamında yüksek lisansı ve doktorayı yapacak YÖK onaylı programları mevcut. Böyle bir üniversitede eğitim alınması öğrencilerimize çok büyük katkı sağlıyor” açıklamasını yaptı.

“Kız ve erkek yurtlarımız mevcut, öğrenci adaylarımızı bekliyoruz”
Girne Amerikan Üniversitesi kampüsünün oldukça güvenli olduğuna değinen Erdal, son olarak şöyle konuştu:
“Sınav hiçbir zaman başlı başına bir başarı kriteri değildir. Öğrenciler Girne Amerikan Üniversitesi’nde istedikleri bölümü, istedikleri tercih veya ÖSYM bursuyla okuyabilme imkanını sahipler. Öğrenci için konaklama çok önemli. Girne Amerika Üniversitesi’nin birçok kız ve erkek yurdu mevcut. Böyle bir yurt yelpazesinde öğrencilerin konaklamayla ilgili de bir sıkıntısı olmuyor. Öğrenci adaylarımızı bekliyoruz.”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB