Giresun’da çevre dostu arıtma tesisi ile atık suya kalıcı çözüm

Giresun’da çevre dostu arıtma tesisi ile atık suya kalıcı çözüm

Giresun’da çevre dostu arıtma tesisi ile atık suya kalıcı çözüm

Giresun’da atık su arıtma tesisi ile şehrin en büyük sorununa çevre dostu bir kalıcı çözüm üretilecek.
Giresun Belediyesi, altyapı ve atık su sorunlarını kökten çözmeye yönelik önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Avrupa Birliği (AB) ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hibeleri ile desteklenen Atık Su Arıtma Tesisi Projesi, hem modern teknolojiye sahip hem de Türkiye’de bir ilk olacak şekilde kendi elektriğini üretecek. Proje, hem arıtma tesisi hem de toplama sistemi olmak üzere iki aşamada yürütülüyor ve tamamlandığında Giresun’un çevre sorunlarına kalıcı çözüm sunacak.
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerle buluştu. Hacı Hüseyin Mahallesi Atatürk Bulvarı güzergahındaki çalışmalara dikkat çeken Köse, araç trafiğini rahatlatmak amacıyla kaldırım iyileştirmelerinin de yapılacağını belirtti. Başkan Köse, şehre katkı sağlayacak bu projeyi yakından takip edildiğini söyledi.
Başkan Köse, projenin Giresun’un en büyük sorunlarından biri olan atık su ve kanalizasyon problemini çözeceğini belirterek "Atık Su Arıtma Tesisi tamamlandığında, plajımıza mavi bayrak kazandıracağız ve bu bayrağı gururla asacağız. Bu çevre dostu proje ile şehrin temiz bir geleceğe adım atacak ve Giresun’un turizm potansiyelinin de artacak” dedi.
Proje maliyetiyle ilgili de bilgi veren Başkan Köse, “22 milyon Euro bütçeli projenin finansmanı yüzde 77 oranında Avrupa Birliği, yüzde 9’unu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yüzde 14’ünü ise Giresun Belediyesi tarafından karşılanıyor. Tesiste kullanılacak son teknoloji ve kendi enerjisini üretme kapasitesi ile Giresun, Türkiye’nin çevreye duyarlı şehirlerinden biri olma yolunda önemli bir adım atıyor. Giresun’da çevre sorunlarına kalıcı çözümler sunacak bu projeyle, hem doğa korunacak hem de şehrin geleceği için sürdürülebilir bir altyapı oluşturulmuş olacak” diye konuştu.