Tarih: 04.08.2024 20:03

Germencik’te boğalar SMA’lı Linda bebek için güreşti

Facebook Twitter Linked-in

Tüm gelirleri SMA hastası Linda Pekşen’in tedavisi için bağışlanacak olan Geleneksel 28. Çamköy Boğa Güreşi Festivali güreşseverlerin yoğun ilgisi altında gerçekleşti. Çamköy güreş alanında yapılan festivalde yüzden fazla pehlivan boğa kıyasıya yarıştı.
Germencik Belediyesi’nin katkıları ve Çamköy Güreş Tertip Komitesinin yoğun çalışmalarıyla sabahın erken saatlerinde başlayan boğa güreşi festivali coşku ve heyecan içerisinde tamamlandı. Yediden yetmişe yüzlerce güreşsever boğa güreşlerini izlemek için alanı doldururken, kadın seyircilerin de yoğunlukta olması dikkat çekti. Minik Linda’nın babası Ahmet Pekşen de güreş alanında bulunarak Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci başta olmak üzere Çamköy Güreş Tertip Komitesine, boğa sahiplerine ve güreşseverler ile emeği geçen, katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Pekşen yapılan bu organizasyonun maddi desteğinden ziyade manevi katkı anlamında çok önemli olduğunu vurguladı.
SMA hastası Linda yararına düzenlenen Geleneksel 28. Çamköy Boğa Güreşi Festivali’ne katılan Başkan Zencirci, yöre kültürünün önemli bir parçası olan bu anlamlı organizasyonun bir çocuğun hayatını kurtarmak için düzenlenmiş olmasıyla birlikte daha da anlam kazandığını vurgulayarak duyarlılık için teşekkür etti. Zencirci, "Boğa güreşleri yöre kültürümüzde önemli bir yere sahip müstesna bir etkinlik. Bugün SMA hastası küçük bir kızımız için, ona nefes olmak, yaşatmak için tamamen onun yararına düzenlenen bir boğa güreşi festivali izledik. Bu duyarlılık ve sosyal sorumluluk güreş festivalimizi daha da anlamlı kıldı. Başta Çamköy Güreş Tertip Komitemiz, boğa sahiplerimiz ve alanı dolduran kıymetli güreşseverler olmak üzere katkıda bulunan, maddi manevi desteğini esirgemeyen tüm herkese teşekkür ediyorum. Linda’ya nefes oldunuz, sağ olun, iyi ki varsınız" dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB