Tarih: 02.09.2024 17:44

Genel Müdür Vural: "Çocuklarımızı bu milletin geleceği için yetiştiriyoruz"

Facebook Twitter Linked-in

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, yerli ve milli bir eğitim modeli istediklerini vurgulayarak, "Çocuklarımızı bu milletin geleceği için yetiştiriyoruz. Toplumunu seven, değerlerini benimsemiş, vatanını koruyan ve geliştiren bir nesil hedefliyoruz" dedi.
Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, Kırıkkale’de gerçekleştirdiği ziyarette, İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Daire Başkanı Yasin Vural ve Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın ile birlikte okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya geldi. Vural, TOKİ Şehit Nazir Elitok İlkokulunda öğretmenlerle birlikte Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yeni eğitim öğretim yılına yönelik mesleki çalışma dönemi açılış konuşmasını izledi.
Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu’nda düzenlenen “Köklerden Geleceğe” temalı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli programında konuşmacı olarak yer alan Vural, yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.
Gelişen teknolojiyle birlikte eğitimde yeni ihtiyaçların ortaya çıktığını belirterek, müfredatta zaman içinde yapılan değişikliklerin normal olduğunu ifade eden Vural, "Eğitimciler olarak bu değişikliklere uyum sağlamak için kendimizi güncellememiz gerekiyor" dedi.
Vural, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin beceri temelli bir yaklaşım sunduğunu ve çocuğun ruhsal, zihinsel ve bedensel gelişimini bütüncül bir şekilde ele aldıklarını söyledi. "Bu modelle sosyal ve duygusal açıdan sağlıklı bireyler yetiştiriyoruz. Amacımız, yerli ve milli değerlere sahip çıkan bir nesil yetiştirmek" şeklinde konuştu.
Toplantıda ayrıca, okullarda veli iş birliğinin güçlendirilmesi, “Velivizyon” aile dizisinin yaygınlaştırılması, mesleki eğitim çalışmaları, 24 Kasım Öğretmenler Günü genelgesi, şiddetin önlenmesi ve sosyal sorumluluk projeleri gibi konularda da bilgi verildi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB