Gençlik ve kültür kamplarına yüzlerce genç katıldı

Gençlik ve kültür kamplarına yüzlerce genç katıldı

Gençlik ve kültür kamplarına yüzlerce genç katıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Gençlik ve Kültür Kampları sona erdi. Bin 700 gencin katılım gösterdiği kamplarda gençler kültür ve spor etkinlikleriyle dolu bir yaz geçirdiler.
Gençlerin sosyal, kültürel ve sportif açıdan verimli bir yaz tatili geçirmesini hedefleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Kültür Kampları ile gençlerin dolu dolu bir yaz tatili geçirmesini sağladı. Samsun’un İlkadım İlçesinde yer alan Mahmur Dağı Gençlik ve Kültür Kamp Alanında yapılan Gençlik ve Kültür Kamplarına bin 700 genç katıldı. Kamplar hafta içi salı ve perşembe günleri günübirlik, hafta sonları ise çadırlarda 1 gece konaklamalı olmak üzere toplam 8 hafta sürdü. Kamplarda gençler, çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklere katılma imkanı bulurken sportif aktivitelerle de eğlenceli zaman geçirdiler.

Yaz tatili dolu dolu geçti
Büyükşehir Belediyesi, bu yılki kamplarda toplamda 16 günübirlik ve 8 konaklamalı program düzenledi. Bu etkinliklerde belediyenin yanı sıra sivil toplum kuruluşları, okullar ve gençlik merkezleriyle iş birliği yapıldı. Kamplara katılan gençlerin ulaşımı, belediye tarafından tahsis edilen otobüslerle sağlandı. Kamplarda gençlerin rehberlik ve eğitimi için 8 kamp lideri, 5 gençlik lideri, 2 idari ve 1 yardımcı personel görev aldı. Ayrıca genç katılımcılara Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından tişört, şapka ve yapboz gibi çeşitli hediyeler dağıtıldı. Toplamda bin 700 öğrenci bu kamplardan yararlanarak yaz tatillerini dolu dolu geçirme fırsatı buldu.

Başkan Doğan: “Gençlerimizin yanındayız”
Gençlere desteklerini sürdüreceklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Gençlik ve Kültür Kamplarımız ile gençlerimizin kendilerini daha iyi ifade etmeleri, yeteneklerini ortaya koymaları ve yeni dostluklar kurmalarına imkan sağlıyoruz. Gençlerimizin bu tarz programlar ile kazandıkları tecrübeler sayesinde daha kendinden emin, güçlü bireyler olacağını düşünüyorum. Gençlerimize sunduğumuz her fırsat ve sağladığımız her destek onların yaşam kalitelerini artırmakla kalmayıp aynı zamanda kişisel gelişimlerine de katkı sağlıyor. Gençlik ve Kültür Kamplarımız bu dönem için sona erse de yeniliklerle dolu projelerimizle gençlerimizin yanındayız. Bugünümüzün ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimize her zaman en iyi şekilde destek olma misyonumuzu sürdürmeye kararlıyız” dedi.