Genç modacılardan renkli defile

Genç modacılardan renkli defile

Genç modacılardan renkli defile

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi son sınıf öğrencileri, eğitim yolculuklarını SENSE (duyu) temalı ‘Mezuniyet Sergisi ve Defilesi’ ile tamamladı. Tekstil ve Moda Tasarımı bölümünü bitiren 15 öğrencinin hazırladığı 61 parçadan oluşan özel koleksiyon, renkli bir defile ile izleyicilerin beğenisine sunuldu. Yapay zeka uygulamalarını da kullanarak teknoloji ile modayı birleştiren gençler, birbirinden şık, özel tasarımlarıyla geceye damgasını vurarak seyircilerden tam not aldı.
Mimarlık, Endüstriyel Tasarım, Görsel İletişim Tasarımı, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerinden mezun olan öğrencilerin yaklaşık 200 projesinin yer aldığı sergi de büyük beğeni topladı. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin büyük heyecana sahne olan ‘Mezuniyet Sergisi ve Defilesi’, kampüste gerçekleşti. Gençlerin büyük titizlikle hayata geçirdiği projeler, dijital bir katalog haline de getirilerek fakültenin web sitesinde sunuldu.

Görsel bir şölen
Katalogda, projelerin iki ve üç boyutlu görsellerine ve videolarına yer verildi. Yoğun katılımın olduğu gecede, Tekstil ve Moda Tasarımı bölümü mezunlarının hazırladığı birbirinden özel eserler, defilede yer aldı

Yoğun katılım
Geceye; Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı ve İEÜ Mütevelli Heyet Üyesi Jak Eskinazi, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, İzmir Ticaret Odası Deri Konfeksiyon ve Saraciye Komite Başkanı Halil Gündoğdu, rektör yardımcıları, dekanlar, bölüm başkanları ve davetliler katıldı.

“3 bin mezun verdik, ilkleri başardık”
İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, fakülte olarak bugüne kadar pek çok yenilikçi ve inovatif projeye, araştırmaya imza attıklarını belirterek, “Bu sene, fakültemizin 20’nci kuruluş yılını kutluyoruz. Şimdiye dek yaklaşık 3 bin mezun vermenin gurur ve sevincini yaşıyoruz. Fakültemizde birçok ilke imza attık. Eylül ayında yapmayı planladığımız akademik yıl açılış törenimizde de fakültemizin zaman içindeki dönüşümünü sizlerle paylaşmayı hedefliyoruz. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlimiz Dr. Toros Mutlu’nun liderliğinde yenilikçi ekibimiz, etkinliğimizin temasını ve organizasyonunu tasarladı” diye konuştu.

Yenilikçi vizyon
Dr. Toros Mutlu ise etkinliğin teması ve özelliklerine ilişkin katılımcılara detaylı bilgilendirme yaparak, “Teması ne olursa olsun, fakültemizdeki mezuniyet sergilerinin her zaman net bir hedefi olmuştur. Bu da sahip olduğumuz 5 bölümün kendine has özelliklerini yenilikçi bir vizyonla bir araya getirmek ve öğrencilerin yıllara yayılan emeklerini coşkuyla kutlamaktır. Bu yıl da bölümlerimiz, SENSE teması altında bir araya gelerek estetik işlev, yenilikçi ifade ve duyusal keşiflerin birleşimini sergiledi. İnovasyonu, işlevselliği, aklı, estetiği ama en önemlisi de bir hikaye anlatabilmeyi, insan deneyimi ve tasarım arasındaki etkileşimi yeniden hayal ederek, biçimlendirerek ve icat ederek ortaya koyduk” ifadelerine yer verdi.