Elazığ'da Türk kahveli badem şekeri üretildi

Elazığ

Geleneksel badem şekerine Türk kahvesi katılarak yeni bir lezzet oluşturuldu ve yoğun ilgi gördü.

Gelenekten Gelen Yenilik

Elazığ’da, geleneksel lezzetlere getirilen yenilikçi bir dokunuşla üretilen kahveli badem şekeri büyük ilgi gördü. Yöresel ürün satışı yapan bir işletmede, usta Coşkun Ceylan ve işletme sahibi İmam Gündoğdu, daha önce vişneli ve limonlu badem şekeri üretimiyle Türkiye’nin her ilinden sipariş almıştı. Vatandaşların talepleri doğrultusunda yeni tatlar arayan ekip, Türk kültüründe önemli yeri olan Türk kahvesini badem şekerine kattı.

Damakta Eşsiz Bir Lezzet

Badem ile Türk kahvesini birleştiren ustalar, eşsiz bir damak zevkiyle karşılaştı. İlk etapta az miktarda üretilip vatandaşlara ikram edilen bu yeni karışım beğenilince, seri üretimine geçildi. İşletme sahibi İmam Gündoğdu, "Kahve çok revaçta bir ürün. Bir aydan fazladır kahveli badem şekeri üretiyoruz. Çok güzel talepler aldık, satışları da iyi gidiyor" dedi.

Müşterilerden Gelen İlham

Badem şekeri ustası Coşkun Ceylan, bu fikrin müşterilerden geldiğini belirtti: "Bize 'kahveniz çok güzel, bir de kahveli badem şekeri çıkarsanız' dediler. Biz de ondan yola çıktık." Ceylan, özellikle kahve kültürü olan insanların ürünü çok beğendiğini, yeni oldukları için iki günde bir üretim yaptıklarını ifade etti. Kahvenin Osmanlı geleneğinden geldiğini hatırlatan Ceylan, bundan sonra misafirlere kahvenin yanında kahveli badem şekeri de ikram edeceklerini söyledi.