GELENEKSEL TÜRK KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKAN GÜMÜŞSUYU HALI, BİR GÖLGE OYUNU KLASİĞİ KARAGÖZ VE HACİVAT’I GURURLA SUNAR!

GELENEKSEL TÜRK KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKAN GÜMÜŞSUYU HALI, BİR GÖLGE OYUNU KLASİĞİ KARAGÖZ VE HACİVAT’I GURURLA SUNAR!

Gümüşsuyu Halı’nın katkılarıyla Suat Veral ve Merve İlken’in hazırlayıp sunduğu Hacivat ve Karagöz geleneksel Orta Oyunu gösterisi, Ramazan ayı boyunca iftardan sonra her akşam Gümüşsuyu Halı’nın sosyal medya hesaplarında canlı yayında!

Erciyes Anadolu Holding’in halı sektöründeki öncü markası Gümüşsuyu Halı, Türk gölge oyununun önemli ustalarından Suat Veral ve Türkiye’nin ilk kadın gölge oyunu sanatçısı Merve İlken ile kültürümüzün vazgeçilmez mirası geleneksel orta oyunu olan Hacivat ve Karagöz’ü canlı yayında izleyicisiyle buluşturuyor.

Türk Kültürünün tanınması ve gelecek nesillere aktarılması adına her kesimden izleyicinin katıldığı canlı yayın etkinliği, Korona virüsle (Covid 19) mücadele edilen ve ramazan eğlencelerine hasret kalınan bu zor günlerde izleyicilerine eğlenceli anlar yaşatıyor. Eğitici ve öğretici olmasının yanında daha önce Hacivat ve Karagöz gösterisi izleme imkanı bulamayan çocuklar da bu sayede geleneksel Türk orta oyunuyla tanışmış oluyor.

Sponsorluğunu Gümüşsuyu Halı’nın üstlendiği, Suat Veral ve Merve İlken’in hazırlayıp sunduğu Hacivat ve Karagöz Geleneksel Orta Oyunu gösterisi, Ramazan ayı boyunca iftardan sonra her akşam

Gümüşsuyu Halı’nın Youtube ve İnstagramTv (IGTV) hesapları üzerinden izleyicisine keyifli anlar yaşatmaya devam ediyor.