GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI ARSLAN ‘BİZ ÇÖZÜM İÇİN BURADAYIZ’

GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI ARSLAN ‘BİZ ÇÖZÜM İÇİN BURADAYIZ’

Gelecek Partisi Kayseri İl Başkanı Av Zülküf Arslan: ‘Kış da kapımızda Ekonomik Sorunlar da. Ama Biz çözüm için buradayız’ dedi.

Her hafta Cuma günü yaptıkları basın açıklamaları ile şehrimizin ve ülkemizin sıkıntılarını, halkımızın dertlerini dile getirmeyi gelenek haline getireceklerini belirten Gelecek Partisi Kayseri İl Başkanı Zülküf Arslan şu hususlara değindi:

Şimdi Üşüyen Elleri Isıtma Vakti

Hepimizin malumu olduğu Ülkemiz ve güzel İzmirimiz büyük bir deprem yaşadı. Depremlerin ülkemizin bir gerçeği olduğunu yine acı bir şekilde bir kez daha tecrübe ettik. Her zaman söylendiği gibi deprem değil; sağlam, dayanıklı yapılmayan ve mevzuata uygun bir şekilde denetlenmeyen çürük binalar insanlarımızı öldürüyor. Yıkılan binaların müsebbipleri kimlerdir, müteahhitler midir, belediyeler midir, hükümetin yanlış politikaları mıdır; bu araştırılmalı ve sorumlular hukuk önünde hesap vermelidir. Bugün iktidarın yaptığı gibi depremleri kader ve teslimiyet ile açıklamaktan ziyade, depreme yönelik tedbirlerin alınması gerekir.

Halkımızın da bildiği üzere, 17 Ağustos 1999 Depreminden bu tarafa Deprem vergisi alınmaktadır, ancak bu vergilerin nereye harcandığını halkımız ve biz halen bilememekteyiz. Bu vergiler genel bütçeye aktarılmaktadır, oysa İşsizlik Fonunda olduğu gibi bir Fon kurulmalı ve oluşturulan bu kaynak yapılarımızın güçlendirilmesi veya yenilenmesi için kullanılmalıydı. Bu vergilerin Genel Bütçeye aktarılması, ve koalisyon iktidarının halka şeffaf bir şekilde hesap vermekten kaçınması bir garabete sebebiyet vermiştir. Bir kere daha depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabr-ı cemil; yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Gelecek Partisi Sosyal Politikalar Başkanlığımız, İzmir’de meydana gelen depremle ilgili olarak “Şimdi Üşüyen Elleri Isıtma Vakti” sloganı ile bir yardım kampanyası başlatmıştır. Kampanyamıza ayni veya nakdi yardım yapmak isteyenler İl Başkanlığımız ile irtibata geçebilirler. Bizler hem aziz şehrimiz Kayseri adına hem de Partimiz adına İzmir’deki kardeşlerimize gerekli yardımlarımızı yapacağız. Hemşehrilerimizin de yardım ve desteklerini bekliyoruz.

Ufukta Erken Seçim Var

Biz Gelecek Partisi olarak 1 Kasım 2020 Pazar günü Ankara’da 1. Olağan Büyük Kongremizi gerçekleştirdik. Büyük Kongremizle birlikte, 6 ay ve akabinde yapılacak her seçime katılma hakkını haiz olmuş bulunuyoruz. Biz inanıyoruz ki, önümüzdeki dönemde, 2021 yılı içerisinde bir erken seçim ufuktadır. Çünkü böyle bir ekonomik ortamda, özellikle de Euro’nun 10 TL’yi Dolar’ın 8.50 TL’yi geçtiği bir ortamda artık bu koalisyon hükümetinin ülkeyi ve ekonomiyi yönetmekten aciz olduğu açık ve net bir şekilde görülmektedir. İşçi perişan, memur perişan, çiftçi perişan, halkımız perişan haldedir..

Türk Lirası, bu iktidarın yanlış politikaları sonucu yılbaşından bu tarafa Dolar karşısında %40’tan fazla değer kaybetmiştir. Döviz kurundaki artış nedeniyle fiyatlar artarken, çalışanların gelirleri sabit kalmış, yani kur karşısında erimiştir. Öyle ki şu an çalışanların %40’ını oluşturan asgari ücretlilerin almış oldukları ücret, Euro bazında 2010 yılının bile altındadır. Bu da halkımızın nasıl perişan hale getirildiğini göstermektedir.

Bizler Gelecek Partisi olarak, yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla ve yalanlarla mücadele etmek için yola çıktık. Bizler aydınlık bir Gelecek, güçlü ve müreffeh bir Türkiye ideali ile yola çıktık. Gördük ki, halkımızın yolsuzluklarla yalanlarla mücadele etme azmi ve takati kalmamıştır; yolsuzlukların ve yanlış politikaların neden olduğu yoksulluk halkımızı perişan etmiştir. İnşallah Gelecek Partisi iktidarı ile birlikte asgari ücretteki vergi yükünü kaldıracağız. İnsan onuruna yaraşır bir asgari ücret ve adil bir vergi sistemi getireceğiz. Kamu kaynakları sadece birkaç şirkete peşkeş çekilmeyecek, bütün halkın hakkı ve hukuku korunacaktır.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Modelimiz Hazır

Hükümetin icrai faaliyetlerini daha hızlı hayata geçirebilmesi amacıyla fiili olarak Temmuz 2018’da geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ülkemize ve milletimize uygun olmadığı geçen 2 yıllık süreç içinde çok açık ve net anlaşılmıştır. Şayet bu sistem bize uygun olsaydı, “uçacak, şahlanacak” dedikleri ekonomi yerlerde gezmezdi. İnsanlar ekmeğe muhtaç hale gelmez, koalisyon ortağı “askıda ekmek” kampanyası başlatmazdı. Yani hamasi söylemler ile değil, somut örnekler ile bu sistemin ülkemizin derdine derman olmadığını dahası milletimize yeni dertler açtığını çok açık ve net bir şekilde gördük, görüyoruz.

Gelecek Partisi olarak hazırladığımız Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Modeli, 9 Kasım Pazartesi günü Genel Başkanımız Sayın Ahmet  Davutoğlu tarafından halkımızla paylaşılacaktır. Elbette ki, sürekli vurguladığımız ortak aklın işletilebilmesi için de diğer siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile istişare edilecektir. Gelecek Partisi olarak iktidar olmamızı müteakip, çıkaracağımız kanunlar ve yapacağımız faaliyetler ile ilgili Politika İzleme Kurullarımız çok ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Bunların içerisinde en önemli ve öncelikli olarak ele aldığımız husus, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni terk ederek, millet iradesinin temsil edildiği Meclisimizin güçlendirildiği bir parlamenter sistemi yeniden inşa ve ihya etmektir. Ancak amacımız; eski parlamenter sisteme bir dönüş değil, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem anlayışı ile ülkeyi daha huzurlu ve daha müreffeh bir hale getirmektir.

Mülkiyet Hakkı da Liyakat de Askıya Alınıyor

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Sanayileşme İcra Komitesi kurulmuştur. Başkanlığını Cumhurbaşkanının yaptığı, Damat Bey ve Sanayi Bakanının da olduğu bu komite, ne yapacak, kendilerinin önemli gördükleri büyük şirket ve holdinglerin satışına müdahale edilebilecektir. Aziz Kayseri halkı, bu Anayasada güvence altına alınan mülkiyet hakkının kısıtlanmasıdır, ki mülkiyet hakkı Anayasada temel insan hak ve hürriyetleri arasında sayılmaktadır. Bu kısıtlamanın doğru olmadığına inanıyoruz.

Ayrıca hepimizin bildiği üzere Can Azerbaycan toprağı olan Karabağ’ı yıllardır işgal eden Ermenistan son olarak kardeş Azerbaycan halkına saldırmakta ve sivilleri katletmektedir. Ancak geçtiğimiz günlerde TRT Haber’de yayınlanan Satır Başı programında “Azerbaycan Sivillere Saldırıyor” şeklinde bir KJ yayınlanması hepimizi derinden üzmüştür. Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi kuruluşu olan ve halkın vergileri ile beslenen TRT’de bu yazının kasıtlı olarak yapılmadığına inanmak istiyoruz. Ancak kırmızı bültenle aranan bir teröristin TRT ekranlarına çıkarılması hâlâ hafızalarımızda iken TRT’nin bu kez de böyle bir hataya imza atması kabul edilemez, TRT gibi bir kurumda böyle liyakatsizliklerin yaşanması kabul edilemez. İmza atılan bu sorumsuzluklar nedeniyle TRT yönetimini ve tüm sorumluları kınıyoruz.

Milletimizin Yanında, Halkımız için BURADAYIZ

Bizler Gelecek Partisi Kayseri İl Teşkilatı olarak  aziz şehrimiz Kayserimizde hem Partimizi tanıtmak hem de esnafımızın halkımızın sorunlarını öğrenebilmek adına sürekli esnaf ziyaretleri yapmaktayız. Bu Pazar günü de Sancaktepe Mahallemizi ziyarete gidecek, halkımızın derdini dinleyeceğiz. Nitekim geçen hafta yaptığımız basın açıklamamızda Sancaktepe halkının maruz bırakıldığı haksızlık ve hukuksuzluğu dile getirmiştik. Orada ikamet eden halka imar affı kapsamında yapı kullanım izinleri verilmiş olmasına rağmen, habersiz bir şekilde zilyetliklerinde olan taşınmazların satılmış olduğunu, başkalarına peşkeş çekildiğini öğrendik. Gelecek Partisi Kayseri İl Başkanlığı olarak bu konuda mahalle halkımıza hem hukuki hem siyasi destek vermeye devam edeceğiz.

Kış da Kapıda Ekonomik Sorunlar da

Şu an hepimizin şahit olduğu üzere soğuk kış şartlarına girmiş bulunuyoruz. Artık halkımızın doğalgaz tüketimi ve faturalar hızlı bir şekilde artmaktadır. Ayrıca pandemi sürecinde verilen kredilerin Kasım Aralık itibariyle geri ödemeleri de başlamak üzeredir. Bu nedenle esnafımızın ve halkımızın daha zor ve sıkıntılı bir duruma düşmemesi adına gerekli tedbirler bir an önce alınmalıdır. Yoksa üzülerek belirtiyoruz ki, vatandaşımızın daha büyük ekonomik sorunlarla karşılaşmasına sebebiyet verilecektir.

Halbuki bu koalisyon hükümeti sürekli olarak faize karşı olduklarını söylüyorlar; ancak Damat Bey’in açıkladığı yeni ekonomi programı sonrasında Merkez Bankası referans faizleri 11.75’ten 14.75’lere kadar çıkmıştır. Bu bakımdan iktidarın söylediği ile yaptığının ne kadar birbirine zıt olduğu açıktır.

Tabi ki bizler, basın açıklamalarımızda güzel hususlara değinmek isterdik; ancak ülkeyi yönetmekten aciz bu koalisyon hükümetinin yaptıkları karşısında güzelliklerden bahsedememenin de acısını vicdanalrımızda hissediyoruz. İnşallah Gelecek Partisi iktidarında, ekonomiden eğitime, adaletten sağlığa ve özellikle de depremden şehircilik ve çevreye kadar her alanda güzel faaliyetlere birlikte imza atacağız.