“Geleceğin Bilim İnsanları ile Doğaya Yolculuk 3” projesi

“Geleceğin Bilim İnsanları ile Doğaya Yolculuk 3” projesi

“Geleceğin Bilim İnsanları ile Doğaya Yolculuk 3” projesi

Silifke Cumhuriyet Bilim ve Sanat Merkezi, tarafından 16-21 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Geleceğin Bilim İnsanları ile Doğaya Yolculuk 3” projesiyle genç bilim insanlarını doğayla buluşturmayı ve bilimsel keşiflerini güçlendirmeyi amaçlıyor.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen proje, doğa bilimlerine ilgi duyan öğrencilere, bilimsel yöntemlerle çevreyi inceleme ve doğanın sunduğu fırsatları bilimle birleştirme imkanı tanıyor. Katılımcılar, çeşitli bilimsel aktiviteler, gözlemler ve doğa yürüyüşleriyle birlikte, bilimsel araştırma yapmayı deneyimleyerek doğa ile uyum içinde yaşamayı öğrenecekler.
Silifke Cumhuriyet Bilim ve Sanat Merkezi Proje Yürütücüsü Esra Zaim Akın projeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Geleceğin bilim insanlarını doğayla buluşturmayı amaçladığımız bu projede, öğrencilerimizin doğayı bir bilim laboratuvarı olarak görmelerini sağlamak istiyoruz. Onların bilimsel keşifler yaparak doğaya duydukları ilgiyi artırmayı ve çevre bilinci kazanmalarını hedefliyoruz” dedi.